Home

Adio pseudo influenceri? Instagram a început să anuleze like-urile și comentariile

Instagram a început războiul împotriva utilizatorilor care cumpără următori, like-uri și care își cresc în mod artificial comunitatea, prin intermediul conturilor false făcute cu roboți virtuali sau a web site-urilor dubioase, pentru a obține mai ușor contracte de publicitate.

Lupta cu acest fenomen a început prin eliminarea masivă a like-urilor, comentariilor și următorilor obținuți în mod automat prin intermediul unor aplicații terțe.

Instagram consideră că, utilizatorii recurg la utilizarea aplicațiilor terțe pentru ași mări în mod artificial numărul de urmăritori și activitatea pe rețeaua de socializare. Compania a creat instrumente de detectare automată cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială, care descoperă conturile ce utilizează astfel de servicii.

După anularea like-urilor, urmăritorilor și a comentariilor obținute în mod automat, utilizatorul va fi informat prin intermediul unei alerte în aplicația mobilă cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni. De asemenea, utilizatorul cu contul „compromis” va fi sfătuit să-și schimbe parola, astfel încât, pe viitor, aplicațiile terțe să nu-i mai poată utiliza contul.

Instagram a adăugat că, în următoarele săptămâni vor fi introduse noi măsuri ce vizează combaterea activității ne-autentice.

Exit mobile version