Home

Scurt pe doi, 19 noiembrie: Insulta din Torino, decretul anti-Netflix și noii transfugi din politică

Super aglomerată zi. Unde mai pui și zăpada, care de această dată a luat prin surprindere nu doar autoritățile, dar și pe mine. Iată selecția de azi. Eu am plecat la zi de naștere. Seara liniștită, fiți atenți la drum 😉

::TECHNOLOGY:::::::::

1. Youtube se transformă încet, dar sigur, într-o platformă de streaming a filmelor (și încă fără abonament). YouTube a adăugat aproximativ 100 de filme de la Hollywood, care pot fi vizionate gratuit deoarece sunt susținute de reclame, potrivit publicației AdAge.

2. În timp, Italia anunță un decret anti-Netflix pentru a proteja cinematografele italiene.

3. Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg le-a cerut managerilor de top să adopte un stil de conducere mai dur, deoarece rețeaua socială funcționează în stare de „război”.

4. WSJ: La jumătatea lunii noiembrie, Apple a redus din nou comenzile de producție pentru iPhone-urile XR și, de asemenea, a redus producția de XS și XS Max.

::AUTO:::::::::

5. Acțiunile Renault au scăzut cu 12% luni după ce presa japoneză a scris că șeful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat pentru fraudă în Japonia.

6. Ce riscați dacă mașina nu este pregătită pentru circulația în regim de iarnă.

::INTERNATIONAL:::::::::

7. Presa: „Descoperirea” în România a unui tablou Picasso furat din Olanda, o farsă a doi regizori belgieni. A fost atât de bună încât am căzut și eu în plasă 🙂

8. Furtună devastatoare în Tenerife. Momentul în care valuri de peste 10 metri lovesc un hotel și „spală” un barele de protecție ale unui balcon:

9. Study case: Cum producătorii canadieni de marijuana nu au reușit să facă față boom-ului de ordine după legalizarea de acum o lună.

10. Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg a donat o sumă record de 1,8 miliarde de dolari către Johns Hopkins University. The Wall Street Journal susține că donația lui Bloomberg este cea mai mare în istoria instituțiilor de învățământ.

::POLITIC:::::::::

11. Încă un transfug de „lux” la PDM. Fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula, și-a luat carnetul de membru.

12. Dezvăluiri din Parlament: Cei 14 deputați care au părăsit PCRM în decembrie 2015 ar fi fost cumpăraţi de Partidul Democrat (PDM) cu sume de sute de mii de euro.

13. Culmea cinismului în politica moldovenească. Insultă a reprezentanților Partidului Șor adresată moldovenilor din Diaspora. „Un om normal stă acasă lângă familie, dar nu șterge cu*** la Italia”, li s-a spus.

::SOCIAL:::::::::

14. Astăzi a fost lansată ruta de troleibuz care va face legătura între Chișinău și Trușeni.

15. Prima zăpadă importantă a adus o „avalanșă” de accidente. Un microbuz de pe ruta Chișinău-Cahul s-a tamponat într-un copac. Șase persoane, transportate la spital. Un alt accident grav cu implicarea unui microbuz s-a produs la Dubăsari: 17 persoane, internate în spital. Tot un accident cu implicarea unui microbuz de linie în care se aflau 14 pasageri s-a întâmplat în această după amiază în raionul Ialoveni.

16. Ce sancțiuni riscă companiile care utilizează „Moldova” în denumire, fără permisiune. Sancțiunile vor fi valabile începând din 9 decembrie.

17. Un tânăr din Moldova a devenit ofițer de poliție responsabil de securitate în cinci școli din SUA

18. Un vin din Moldova a fost inclus în top 10 cele mai bune spumante din lume.

19. Curtea Supremă de Justiție a decis: Fosta judecătoare Domnica Manole nu va fi restabilită în funcție. Fosta judecătoare susține că va merge la CtEDO: „Este o decizie politică de pedepsire a unui judecător”

20. În presă s-a scurs o informație curioasă. Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” ar putea fi restaurată anul viitor. Activiștii civici cred că acțiunea este un măr otrăvit, iar în spate s-ar afla proprietarul cafenelei “Guguță”, care vrea să ridice un business centru în acea zonă.

21. Să râdem la final puțin. Deschide.md scrie că doi susținători PSRM au fost prinși la furat whisky în magazinul Nr. 1.

Exit mobile version