Home

Companiile care ar trebui să le urmărim în 2019, potrivit Bloomberg

Analiștii de la Bloomberg Intelligence au prezentat o listă cu 50 de companii care ar trebui monitorizate anul viitor. Lista cuprinde compania petrolieră Rosneft, cel mai mare producător de marijuana medicală din Canada, Canopy Growth și conglomeratul Kering, care deține mărcile Gucci, Yves Saint Laurent și Balenciaga.

Canopy Growth este o companie canadiană ce creează produse pe bază de canabis pentru uz medical și de agrement. Producătorul deja operează în 11 țări și intră pe piața germană. În plus, compania cooperează cu producătorul de băuturi alcoolice Constellation Brands, cea ce îi conferă un avantaj față de concurenți.

În listă se regăsește și conglomeratul Kering. Analiștii cred că proprietarul brandurilor de lux are un potențial de creștere datorită noului concept al magazinelor și al proiectelor de e-commerce al celor de la Gucci. În plus, potrivit experților, mărcile Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen sunt în creștere.

Analiștii de la Bloomberg au inclus în listă și producătorul de bere AB InBev, care, datorită consolidării concurenților, se poate despărți de producția de băuturi răcoritoare; producătorul de automobile Ford care se dezice de automobile de tip sedan în favoarea pickup-urilor și SUV-urilor și producătorul de motociclete Harley-Davidson, care țintește piața asiatică și care are nevoie de motociclete „mai ușoare”.

Analiștii de la Bloomberg au luat în considerare informațiile a peste 1,9 mii de companii din întreaga lume. Când au fost incluse în rating, experții au analizat creșterea veniturilor, profitul, cota de piață, nivelul îndatorării întreprinderilor și condițiile economice.

Exit mobile version