Home

Rusia: Jumătate din profesorii de matematică nu au putut susține testul la propriul obiect

Aproape jumătate dintre profesorii de matematică și informatică din școlile ruse nu au reușit să dea testul de competență realizat de autorități în 2018. Același indicator a fost înregistrat și printre profesorii care predau „bazele culturii spirituale și morale a popoarelor din Rusia”, scriu cei de la Esquire.

Profesorii de istorie, economie, „Rusia în lume”, limba și literatura rusă au înregistrat un rezultat negativ în proporție de 25%. Cel mai înalt nivel de pregătire a fost demonstrat de profesorii de limbă și literatură maternă.

Șeful Rosobrnadzorului, Serghei Kravtsov, a promis că departamentul și Ministerul Educației vor analiza rezultatele și vor decide cum să îmbunătățească calificarea cadrelor didactice și să-și îmbunătățească sistemul de formare a pedagogilor.

Verificarea a fost efectuată în cadrul executării decretului din mai al președintelui Vladimir Putin, iar la testare au participat 22 mii de cadre didactice din 67 de regiuni a Rusiei. Pedagogii au fost testați la cunoașterea subiectelor din cadrul obiectelor predate, abilitatea de a rezolva problemele metodologice și de a evalua activitatea elevilor.

Vsevolod Lukhovitsky, copreședinte al sindicatului „Profesor”, într-un interviu acordat celor de la RBK, și-a exprimat opinia că scopul real al studiului este de a convinge publicul și autoritățile de lipsa de profesionalism a cadrelor didactice și că nu este nevoie să le mărească salariile.

Exit mobile version