Home

Scurt pe doi de weekend: Vânzări record de miliarde pentru Alibaba și reparație de milioane la Guvern

Neață prieteni! Cum deja v-am obișnuit, luni dimineața începem cu o retrospectivă a știrilor și evenimentelor care au avut loc în weekend:

::TECHNOLOGY:::::::::

?? 1. Platforma de socializare Facebook a depus o cerere de brevet de invenție, cerând să-și securizeze algoritmul pentru găsirea prietenilor prin intermediul geolocație.

? 2. Cum îți distruge Google autonomia telefonului, deși ar putea să n-o facă.

? 3. Yelp, site de review-uri online pentru restaurante şi firme de livrare la domiciliu, a pierdut un 1 miliard de $ din capitalizare e piață a companiei, după publicarea raportului pentru al treilea trimestru din 2018, care a arătat că agențiile de publicitate pleacă compania.

? 4. Facebook lansează Lasso, o aplicație dedicata exclusiv tinerilor care vrea să se bată cu TikTok sau Musical.ly. Aplicația este disponibilă pentru iOS și Android.

? 5. Probleme de calitate descoperite la unele modele de iPhone X şi MacBook Pro. Apple anunță că le va repara gratuit.

? 6. Ceea ce vedeam anterior în filme, devine realitate. Poliția din Dubai a primit deja primul lot de motociclete zburătoare, iar antrenamentele sunt în toi. Motocicleta costă 150.000 de $ și cântărește 115 kilograme.

? 7. Cei de la LinkedIn au introdus, în regim de testare, funcția „evenimente”.

::INTERNATIONAL:::::::::

? 8. Gigantul IT Alibaba şi-a doborât propriul record de vânzări, stabilit cu ocazia reducerilor de Ziua Celibatarului. Ultima cifră dată publicității este de 31 de miliarde de $, dar creșterea încetinește. Astăzi este ultima zi de reduceri.

? 9. KFC, Pizza Hut și Taco Bell vor înlocui paiele din plastic cu paie din hârtie, începând cu aprilie 2019.

? 10. Probleme pentru Netflix şi Warner Bros: Giganţii producători de filme au fost daţi în judecată pentru 50 de milioane de dolari de un grup de activişti.

? 11. San Francisco vrea să impoziteze giganții IT pentru a soluționa persoanelor fără adăpost din oraș. Twitter, Lyft, Y Combinator și alții sunt însă împotrivă.

❌ 12. Trump a semnat decretul care interzice migranților ilegali să solicite azil politic în SUA.

? 13. Incendiile forestiere din California se extind: 25 de persoane au decedat, iar 300 de mii sunt evacuate. Orașul vedetelor și actorilor de la Hollywood a fost mistuit de flăcări.

? 14. Atac în stil terorist la Brăila, România. Un tânăr a înjunghiat un bărbat, a intrat cu maşina în pietoni şi s-a oprit în intrarea de la mall. Zece persoane au fost rănite, dintre care doi copii.

::POLITIC:::::::::

? 15. Legăturile lui Pavel Filip cu unul dintre cei mai importanți agenți economici de pe piața nucilor.

? 16. Electorala 2019. Socialistul Petru Corduneanu refuză să răspundă la întrebările legate de averea sa și banii donați partidului.

? 17. Dodon, alături de Erdogan, Macron, Merkel și Trump. Președintele Republicii a participat la Paris la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

::ECONOMY:::::::::

❌ 18. Sechestru pe un miliard de ruble aflat pe conturile Carinei Ţurcan, fostă membră a conducerii gigantului rus Inter RAO EES, care a fost acuzată de spionaj în favoarea României şi Moldovei.

??‍♂️ 19. Reforma sistemului de salarizare: Despre ce a tăcut Guvernul, dar a spus ministrul Armașu.

? 20. În 2018, PIB-ul Republicii Moldova va trece pentru prima dată de 10 miliarde de dolari.

::SOCIAL:::::::::

? 21. Primele indicatoare pentru turiști au îneput să apară la intersecțiie străzilor din capitală. Informaţia este prezentată în patru limbi: română, engleză, rusă și germană.

? 22. Reparație de milioane la Guvern: parchet din stejar, sufragerie, sală pentru oaspeți, ascensoare și acoperiș.

? 23. O nouă pictură murală “se coace” în Chişinău. Va fi cea mai mare de până acum și este realizată d epictorul Radu Dumbravă.

??‍⚕️ 24. O nouă promisiune electorală. Irina Vlah promite indemnizații de 50 de mii de lei pentru doctorii care vor merge în Găgăuzia să lucreze.

? 25. O veste proastă pentru fumători – se scumpesc țigările.

::LIFESTYLE:::::::::

? 26. De ce e crucial pentru copii să se joace afară cât de mult se poate.

? 27. Două din potențiale continuări a serialului „Game of Thrones” se referă la dinastia Targaryens.

Exit mobile version