Home

(video) Primul buletin de știri difuzat de televiziunea lui Șor

La Orhei au fost lansate cele două televiziuni despre carea vorbea Ilan Șor. Este vorba de „Televiziunea Centrală” (urmașa defunctului Euro TV) și „Orhei TV”.

Primul buletin de știri al postului„Televiziunea Centrală” a fost prezentat de jurnalista Cristina Moldovanu, care anterior a fost prezentatoare la Publika TV, tot ea fiind și fiica fostului șef al Direcției Sănătate din mun. Chișinău, Mihai Moldovanu, nora fostului ministru al Apărării, Valeriu Pleșca. Cea de-a doua prezentatoare a buletinului în limba română este jurnalista Dorina Gherganov, care anterior a activat la TRM și TVR Moldova. Prezentatoarea știrilor în limba rusă este Irina Varsan.

Producătoarea Televiziunii centrale este Eva Cleimionova, despre care nu am găsit nimic la o simplă căutare pe Google.

Chiar dacă televiziunea se vrea una ce va acoperi evenimente și noutăți din toată țara, primul buletin este mai mult de jumătate despre Orhei: jurnaliștii au realizat un material despre Hramul Orașului, despre localitate, ulterior au reflectat realizările lui Ilan Șor și a consiliului în municipiu, dar și despre faptul că Traian Băsescu a rămas fără cetățenia RM și că am putea avea camere de supraveghere în secțiile de vot.

Buletinul de știri din 8 noiembrie:

„Ambele posturi de televiziune dețin licență de emisie în rețelele de cablu pe teritoriul întregii țări și vor emite non-stop. Potrivit directorului Dumitru Chitoroagă, grila de emisie va conține buletine de știri în limba română și rusă, unde se vor regăsi știri echidistante și imparțiale din țară și de peste hotare,” se menționează pe siteul tvc.md.

Emisiuni filmate în Moldova, Israel și Federația Rusă

E greu de crezut, dar administrația postului se jură că, din punct de vedere editorial, cele două canale „vor sta cât mai departe de politică”, iar 80% din grila de emisie vor fi produse media autohtone și proprii. După cum s-a anunțat anterior, unele emisiuni vor fi filmate în Republica Moldova, iar unele vor fi realizate în afara țării – în Federația Rusă și Israel.

Grila de emisie a posturilor de televiziune va conține mai multe genuri de programe, cum ar fi emisiuni culturale și divertisment, educație și umor. Printre acestea, „Душевный разговор” с Жасмин, „Своими глазами”, „Доброе утро” cu Vera Mariancic și Ian Levinzon, „Звездный час” cu Doredos, „Bună dimineața, Moldova”, „Ora Locală”, „Ora primarului”, „Cauza noastră”.

Echipa, formată din 80 de persoane

Totodată, în grila de emisie ar urma să se regăsească și filme documentare, de analiză, dar și seriale. Echipa ambelor televiziuni numără în jur de 80 de persoane.

Cine controlează afacerea

Reamintesc că, potrivit ZDG.md, oficial, beneficiara celor două posturi de televiziune este Rita Țvik, autoarea cărții „Viața și destinul”, o biografie a tatălui lui Ilan Șor, Miron Șor. Potrivit Anticoruptie.md, ea este și fondatoarea Agenţiei de ştiri Novosti-Moldova (НОВОСТИ-МОЛДОВА), iar soţul ei, Vladimir Novosadiuc, este şeful Agenţiei Sputnik Moldova. Cei doi soţi au fost vizaţi în raportul Kroll, compania angajată de autorităţile Republicii Moldova să investigheze fraudele bancare. Potrivit documentului, Rita Ţvik şi Vladimir Novasadiuc, ambii acţionari la Unibank, au împrumutat de la firma Harrogate Consulting LLP câte 12 milioane de lei. Mai mult, presa a relatat că, în 2014, ambii au intermediat preluarea Euro TV şi Alt TV de către primarul de la Orhei.

Exit mobile version