Home

(video) Credibil sau ba? Cum arată și vorbește prezentatorul virtual înzestrat cu inteligență artificială

Pare a fi un scenariu din serialul Black Mirror produs de cei de la Netflix. Agenţia naţională de presă a statului chinez, Xinhua, a prezentat telespectatorilor săi un „jurnalist” virtual ce treduce în mod automat ştirile în engleză folosindu-se de inteligenţa artificială. Compania are deja un robot cu un aspect și voce diferită, care prezintă edițiile de știri în limba chineză. Ambii roboți au fost dezvoltați de Xinhua împreună cu compania specializată pe motoare de căutare Sogou.com și modelați pe baza vocii și aspectului unor prezentatori reali.

Noul prezentator de știri, făcut pe cea mai recentă tehnologie AI, are o imagine și o voce masculină, expresii faciale și acțiuni precum ale unei persoane reale. Acesta culege informația singur din videourile live și poate citi textele la fel de natural ca un prezentator de știri profesional.

Potrivit celor de Xinhua, robotul a devenit membru al echipei de reporteri și poate lucra 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pe site-ul oficial al televiziunii și pe diverse platforme de social media, reducând costurile de producție a știrilor și îmbunătățind eficiența.

Exit mobile version