Home

Scurt pe doi, 8 noiembrie: Cele 8 milioane de lei pentru Crăciun și jurnalistul interzis la Casa Albă

Salutare prieteni. Astăzi avem multe știri interesate, astfel, am folosit tot timpul liber să aleg cele mai interesante titluri care merită să le citiți. Să purcedem:

::TECHNOLOGY:::::::::

1. Samsung a prezentat miercuri seara Infinity Flex Display, noul ecran pliabil de 7.3 inch. Cinci lucruri pe care trebuie să le cunoști despre noul telefon.

2. Facebook îți va da 10 minute să ștergi mesajele trimise din greșeală sau la nervi.

3. Datele unui sondaj relevă faptul că, aproape o pătrime din angajații Uber, Microsoft și Facebook regretă că lucrează acolo.

::AUTO:::::::::

4. Compania rusească Yandex.Taxi se va lansa în Finlanda, pe 9 noiembrie, sub un nou brand – Yango.

5. Cei de la Ford au cumpărat startup-ul de închiriere a scuterelor electrice Spin. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 40 milioane USD.

6. Tesla a ales-o pe Robyn Denholm, o manageră din Australia, cu mare experiență în conducere corporativă, pentru a-l înlocui pe miliardarul Elon Musk în funcția de președinte al producătorului american de mașini electrice.

7. Atenție, șoferi! În perioada 10 noiembrie – 14 noiembrie 2018, va fi sistată circulația transportului pe str. M. Kogălniceanu, intersecție cu str. Tighina.

::INTERNATIONAL:::::::::

8. În unul din cele mai sigure orașe din Statele Unite, 12 persoane au fost împușcate într-un bar la o petrecere studențească.

9. Numărul record al femeilor alese, cozile lungi și victoria unui proprietar de bordel care a murit înaintea scrutinului. Cele mai interesante momente din timpul alegerilor din SUA (cu excepția rezultatelor).

10. România va începe să producă elicoptere de război. IAR Ghimbav a semnat contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani cu Airbus Helicopters pentru producţia de elicoptere H215M.

11. Acum trei săptămâni, Canada a legalizat marijuana. Acum întâmpină probleme cu aprovizionarea, iar consumatorii amenință să vor întoarce pe piața neagră.

::MEDIA:::::::::

12. Un studiu de caz realizat Victor Gotișan, cercetător media, despre adunarea PDM „Pentru Moldova”: o lansare în campania electorală pentru parlamentare?

13. Donald Trump a avut un comportament nervos cu un reporter CNN, cerându-i să lase microfonul jos, atunci când acesta a insistat să afle răspunsul la întrebarea sa despre imigrație. Ulterior, acestuia i-au fost revocate acreditările la Casa Albă, fiind învinuit că a pus mâna pe una dintre femeile aflate în program de internship la Casa Albă.

::POLITIC:::::::::

14. Tribuna: Pavel Filip va părăsi fotoliul de premier pentru circumscripția Strășeni, iar interimarul va fi asigurat de Silvia Radu.

15. Șeful statului pleacă din nou la Moscova. Dodon va ține un discurs în ședința plenară a Dumei de Stat.

16. Agitația electorală va fi permisă în ziua alegerilor. Deputații au votat în primă lectură excluderea „zilei tăcerii”

17. Traian Băsescu a rămas fără cetățenia moldovenească. Andrei Bivol, avocatul ex-președintelui României, Traian Băsescu, afirmă că este culmea să spui că cetățenia a fost retrasă din motive juridice. Iată și documentul cu decizia luată de CSJ.

18. O nouă promisiune (ne)electorală. Pavel Filip susține că în secțiile de vot ar putea fi instalate camere de luat vederi, astfel să fie asigurat un proces electoral transparent, care să elimine orice îngrijorări.

::ECONOMY:::::::::

19. Guvernul a aprobat Proiectul Legii Bugetului pentru 2019. Cele mai mari venituri ar urma să fie încasate din impozite și taxe, iar cei mai mulți bani vor fi alocați pentru fondul rutier (1.024,1 mil. lei) și pentru programul de reparație a drumurilor publice naționale (950 mil. lei).

20. O rețea de supermarketuri din Chișinău, amendată cu jumătate de milion de lei.

21. Postare de pe blog: Cum să-ți lansezi propria afacere în doar 54 de ore.

22. Ieri anunțam că cei de la Metro Cash & Carry Moldova au primit o amendă în mărime de peste un milion de lei într-un litigiu privind drepturile de autor, astăzi, compania a anunțat că va ataca hotărârea la Curtea Supremă de Justiție.

23. După trei luni de la adoptare și după un val de critici, Parlamentul a modificat legea privind amnistia fiscală.

::SOCIAL:::::::::

24. Pentru realizarea proiectului Târgul de Crăciun 2018-2019, din bugetul de stat, va fi alocată suma maximă de 8 milioane de lei. E mult sau ba?

25. Termometrele cu mercur vor fi interzise în țara noastră peste trei ani. Declarația a fost făcută de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

::LIFESTYLE:::::::::

26. A fost dat startul înregistrărilor pentru Maratonul Internațional Chișinău 2019. Unde și cum poți face acest lucru.

27. Netflix a lansat trailerul pentru filmul Mowgli (Mowgli: Legend of the Jungle) bazat pe cartea Jungle lui Rudyard Kipling. Netflix a cumpărat drepturile lui Mowgli de la Warner Bros în luna iulie.

Exit mobile version