Home

(video) 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre primul telefonul pliabil de la Samsung

Când îl pliezi – e telefon, iar când îl deschizi – e tabletă. Sud-coreenii de la Samsung setează trendul și lansează înaintea rivalilor de la Apple primul lor smartphone pliabil. Prezentarea primului prototip a avut loc miercuri seara în cadrul evenimentului Samsung Developer Conference din San Francisco, care a fost difuzat și live pe Youtube. Telefonul a fost prezentat cu ocazia a celei de-a zecea aniversări a familiei Galaxy.

Ce se știe despre telefonul pliabil Samsung:

  • Dispozitivul beneficiază de un ecran de 7,3 inch la interior, iar în partea pliată mai mică are 4,58 de inch.
  • Display-ul (de caliatate medie) are o densitate de 420 de pixeli pe inch. Rezoluția pliată – 1960×840, iar telefonul desfășurat are o rezoluție de 1536×2152 de pixeli.
  • Poţi rula până la trei aplicaţii în acelaşi timp, într-un mod numit Multi Active Window pe suprafaţa ecranului mare, într-un mod nu foarte diferit faţă de ceea ce face Apple pe iPad-uri.
  • Aplicaţiile pornite pe ecranul exterior de „telefon” vor continua automat pe cel mare de la interior.
  • Nu se cunoaște prețul sau când va avea loc lansarea noului model, se știe doar că va avea loc în 2019. Samsung intenționează să înceapă producția în masă în “lunile următoare”.

Cu noul dispozitivul pliabil, cei de la Samsung vor să demosntreze că pot inova, iar acest lucru i-ar putea ajuta la recuperarea terenul pierdut în ultima perioadă. Și asta pentru că, vânzările Samsung au scăzut cu 13% în ultimul trimestru, după o scădere de 10% în cel anterior.

Apropo, dispozitivul a fost prezentat într-o lumină clar-obscură. Cel mai probabil pentru ca, cei din sală să nu poată „ghici” toate detaliile sau pentru producătorii chinezii să nu realizeze replici înainte de lansarea oficială.

Promisiunea din 2013

De fapt, promisiunea de a face un telefon pliabil datează din 2013. Prototipul prezentat atunci a fost denumit Youm, proiect care nu a fost (încă) materializat.

Samsung nu este singurul producător care lucrează la realizarea unui smartphone cu ecran flexibil. La începutul lunii noiembrie 2018, compania cu sediul în California, Royale, și-a prezentat dispozitivul cu o diagonală de 7,8 inch.

În plus, există zvonuri că cei de la Huawei și Lenovo tot lucrează la telefoane inteligente cu ecran flexibil, iar LG intenționează să lanseze un smartphone cu un display OLED flexibil și un televizor de 65 inch care poate fi „împăturit”.

Prezentarea noului telefon poate fi vizionată mai jos:

Exit mobile version