Home

Scurt pe doi, 6 noiembrie: WC-ul fără apă al lui Bill Gates și unde a ajuns în Cosmos Tesla lui Musk

Astăzi a fost o zi foarte încărcată și petrecută mai mult în ședințe. Cel mai rău îmi pare că, nu prea reușesc să admir toamna, cît mai avem ocazia ?Să trecem acum la știrile zilei:

::TECHNOLOGY & BUSINESS:::::::::

1. Apple și-a revizuit planurile privind asamblarea noului iPhone XR și a decis să nu crească producția, din cauza numărului scăzut de cereri. Totodată, compania a ajuns să nu mai valoreze un trilion de $.

2. Manechinul “Starman” şi bolidul Tesla Roadster, lansate de SpaceX, au depăşit orbita planetei Marte.

3. Facebook a patentat o nouă funcție dubioasă care transformă rețeaua socială într-un adevărat stalker de primă clasă. Funcția va implica folosirea senzorilor telefonului tău.

4. În aceste zile, în Lisabona, are loc Web Summit – unul dintre cele mai mari evenimente dedicate startup-urilor. Cu această ocazie, cei de la Web Summit au lansat un fond de investiții de 50 de milioane de dolari, bani pe care îi va investi în startup-urile care au atras atenția în cadrul evenimentului.

5. Browserul Chrome va bloca toată publicitatea pe site-urile dubioase. Astfel, vor fi pedepsiți cei care folosesc butoane false de acțiune, phishing și alte metode interzise pentru a atrage utilizatorii. Noua versiune a browserului Chrome ar urma să fie lansată în decembrie 2018.

6. Jurnalul antreprenorului: Cum să faci din numele companiei tale un sinonim cu segmentul de piață pe care activezi.

7. Facebook și posturile TV din SUA au refuzat să ruleze spotul electoral „rasist” al lui Trump. În anunţul electoral se face o paralelă între caravana de migranţi latino-americani ce se îndreaptă acum către SUA şi criminalul Luis Bracamontes, condamnat în 2014 pentru uciderea a doi poliţişti americani.

8. Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, se află pe primul loc între liderii de companii membre ale indicelui S&P 500 în funcţie de donaţiile politice făcute în actualul ciclu electoral din SUA, care sunt de peste 10 ori mai mari faţă de contribuţiile făcute de oricare alt director general.

? 9. Bill Gates a prezentat astăzi la forumul Reinvented Toilet Expo, care are loc în China, toaleta care funcționează fără apă și nu necesită conectare la canalizare. Instalația de procesare a dejecţiilor transformă deşeurile în îngrășăminte. Pentru realizarea acestui proiect Gates a cheltuit peste 200 de milioane de $.

10. Tribunalul din San Francisco a amendat doi proprietari de locuințe pentru suma de 2,25 milioane de $ pentru închirierea ilegală a locuinței pe platforma Airbnb.

11. Publicația rusă Meduza l-a păstrat pe Ivan Kolpakov în funcția de redactor șef, după incidentul de hărțuire în care acesta a fost vizat.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

12. Străzi în cinstea rudelor primarului. Două străzi din Hâncești poartă numele tatălui și soacrei primarului orașului, Alexandru Botnari.

13. Un interviu cu un tânăr moldovean din Londra, care și-a deschis două restaurante lângă Palatul Buckingham.

14. Probleme financiare la Transgaz din România. Compania nu are bani pentru conducta Ungheni-Chişinău.

15. Europarlamentara Monica Macovei și fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, considerate două simboluri ale luptei împotriva corupției în România, ar putea trece Prutul pentru „curăța” Republica Moldova.

16. Fostul șef al Spitalului Municipal Nr. 1 a cerut 100 de mii de lei în calitate de prejudiciu moral pentru demisia semnată de Silvia Radu.

17. 20 de percheziții la birourile de înmatriculare a automobilelor. Procurorii au deschis o cauză penală pe abuz în serviciu și acte false, iar trei persoane au fost reținute.

18. Judecătorii NU sunt de acord cu proiectul legii salarizării în sistemul bugetar, pentru că la sfârșit de an vor avea cu 1.000 de lei în minus: „Să fie menținută legea noastră specială”. Din acest motiv, șapte judecători care și-au dat demisia din sistem.

19. Tudor Ulianovschi dezminte că angajații ambasadei Republicii Moldova din Berlin au fost amenințați de susținătorii profesorilor turci, așa cum a transmis Publika TV.

::LIFESTYLE:::::::::

20. Trupa Spice Girls se reunește pentru un tur în 2019, dar fără Victoria Beckham:

Exit mobile version