Home

Scurt pe doi de weekend: Primul iPhone cu 5G, trollingul celor de la KFC și despre „Iarba noastră”

Neața prieteni! Sper că ați început cu dreptul această lună! A trecut și (mult prea scurtul) weekend, așa că a venit timpul să tragem linia celor mai importante titluri ce s-au lăsat remarcate în ultimele două zile. Hai la treabă și un început de săptămână cât mai productiv:

::TECHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

1. Primul iPhone 5G de la Apple va veni în 2020.

2. O lecție de marketing de la KFC. Rețeaua de fast food a plasat în ziare și pe panouri un tweet, autorul căruia se plânge pe cartofii prăjiți de la KFC. Astfel, lanțul de restaurante și-a anunțat introducerea în meniu a unui nou tip de cartofi, care vor fi gătiți după o rețetă nouă.

3. Cum ștergi istoricul activității pe Google de pe iPhone:

4. Aplicația TikTok a depășit în luna septembrie Facebook, Instagram, Snapchat și YouTube la numărul descărcărilor.

5. O dronă de ultimă tehnologie, cunoscută și sub numele de „Wall-E of the water”, ar putea fi cheia pentru curățarea oceanelor. WasteShark este o dronă de apă care reușește să aspire gunoiul din aceasta.

6. Primul videoclip ultra-HD de 8K din spațiu care te va face să crezi că ești pe orbită.

7. În ajunul celei mai profitabile sărbători inventate din istorie comerțului online. Tot ce trebuie să știți despre Ziua Celibatarului din China.

::INTERNATIONAL:::::::::

8. Donald Trump a publicat vineri pe Twitter mesajul „Sanctions are coming”, deturnând sensul unei fraze celebre din universul serialului TV „Game of Thrones” pentru a saluta reimplementarea sancţiunilor contra autorităţilor din Iran. Postul HBO, implicat în producția serialului, au cerut președintelui american să nu utilizeze mărcile comerciale ale companiei în scopuri politice.

9. Un parc japonez a pierdut 25 de milioane de yeni datorită unui vânzător de bilete timid, care lăsa vizitatorii să intre gratuit în parc.

10. Soții Obama au decis să producă un film despre Trump. Pentru adaptarea filmului, aceștia au ales o carte despre susținătorii incompetenți ai noului președinte.

11. Georgia a refuzat să crească și să exporte marijuana. Motivul acestei decizii a servit dezaprobarea dată de biserica georgiană.

::AUTO:::::::::

12. Cei de la General Motors au prezentat publicului două biciclete electrice și vor oferi 10 mii $ celui care le va găsi un nume potrivit. Producătorul auto încearcă astfel să „iasă de sub bagheta modelului clasic privind vânzarea mașinilor”. Ambele modele vor fi compacte și pliabile, iar pe piață vor fi livrate în 2019.

13. „Nu știu dacă o vor cumpăra mulți, dar nu-mi pasă”. Elon Musk pregătește o camionetă Tesla scoasă din filmele SF.

14. Cei de la Chevrolet au dezvăluit un prototip al mașinii electrice Camaro, un model destinat pentru drag racing.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

15. ZdG: Moldovenii de la Torino se mobilizează pentru protest, după ce Șor i-a chemat la concert.

16. „Iarba noastră” și aroma pâinii. În Chișinău ar urma să apară o brutărie artizanală, „plămădită” din donații.

17. Primarul de Orhei, Ilan Șor, nu va fi tras la răspundere pentru amenințările lansate în această vară în adresa jurnaliștilor.

18. Liderul Partidului Comuniştilor din Transnistria va petrece următorii 4,5 ani într-un penitenciar cu regim general. Totul a pornit de la un miting neautorizat organizat de către deputatul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN și pentru că i-a smuls epoleții unui milițian.

19. Două surori, impuse să facă așezări în pielea goală la poliție, în seara de 7 aprilie 2009, au primit dreptate la CtEDO.

20. Victor și Viorel Țopa, obligați de CSJ să dezmintă o informație despre Vlad Plahotniuc.

21. Cei de la Inspecția Muncii fac controale la Fujikura. Motivul – două reclamații colective cu plângerile angajaților privind concedierea și condițiile de muncă instabile.

22. Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nu este încă gata.

23. Util pentru șofer: În perioada 05 noiembrie – 09 decembrie, va fi sistată circulația transportului pe str. 31 august 1989, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri – Armenească, în legătură cu executarea lucrărilor de reconstrucție a trei străzi din zona centrală a capitalei.

::LIFESTYLE:::::::::

24. Meduza: Cum o bună parte din vloggerii ruși încearcă să repete succesul lui Iurii Dudi pe YouTube. Despre cele mai notabile încercări de a plagia formatul emisiunii Vdudi.

25. TOP 20 cele mai bune proiecte arhitecturale implementate în 2018.

26. HBO a lansat un nou trailer pentru cel de-al treilea sezon al serialului True Detective. Potrivit scenariului, detectivii Wayne Hayes și partenerul său Roland West investighează dispariția misterioasă a copiilor din Ozark, Missouri. Prima serie va fi lansată pe 13 ianuarie.

Exit mobile version