Home

VIDEO. Cât va costa și cum va arăta cel mai mare spațiu de coworking din Chișinău

coworking moldova digital park

La începutul lunii octombrie, am avut ocazia să fac un tur al clădirii Digital Park, un spațiu care își dorește să creeze un ecosistem de business și un centru de spații coworking destinat freelancerilor și companiilor IT. Edificiul era (și probabil încă este) în etapa de construcție și amenajare, însă deja mi-am putut face o impresie despre spațiile disponibile. Obiectivul pe care și l-au stabilit cei de la StarNet este crearea unui HUB IT cu infrastructură de „Silicon Valley”. Nu se știe când va fi inaugurat, deoarece s-au depășit unele deadline-uri, dar poate reușesc să vă arăt prin binoclul unui vlog cum arăta construcția acum o lună.

Prieteni, reamintesc celor care nu cunosc, că distribui în fiecare zi pe canalul meu de Telegram multe chestii interesante – de la știri cu focus pe digital, până la recomandări de lecturi, video-uri interesante și recomandări de evenimente. Dacă ai aplicația Telegram instalată – te poți abona apăsând butonul Join. 

Din cele opt etaje ale clădirii, circa 1.000 de mp din suprafață ar urma să fie ocupate de spațiile dedicate coworking-ului. Tot aici se vor regăsi și săli private, spații pentru ședințe, care vor fi închise cu pereți din sticlă și izolate fonic.

Spații de chirie pentru companii

Companiile mari vor putea închiria birouri mai largi în spații mai restrânse sau mai retrase. Suprafața arendată poate varia de la 64 m2 pana la 655 m2 pe un singur etaj, iar plata pentru arendă poate varia de la numărul de persoane câre sunt în companie sau de suprafața necesară.

Parterul clădirii ar urma să fie amenajat cu recepție și spații de lobby, iar pe centrul este planificat un atrium de unde se văd toate etajele clădirii. Nivelul 2 este în totalitate dedicat spațiilor pentru coworking. Nivelele 3-7 sunt rezervate birourilor. Dacă reprezentați o companie mare, atunci trebuie să știți că suprafața destinata oficiului la un etaj este de cca 650 m2. În spatele clădirii urmează să fie amenajate spații de relaxare, un parc verde și locuri de parcare. Clădirea va avea și un restaurant unde rezidenții vor putea servi masa + cafea.

Cât va costa chiria pentru freelanceri, companii?

Prețurile estimative le-am aflat inclusiv pe surse: O echipă formată din 5-7 persoane ar putea închiria un birou închis, de 22 mp, în open space, iar prețul pentru un astfel de spațiu s-ar ridica lunar la +/- 700 € (100 € per persoană). Prețul pentru un loc fix, 24/7, ar fi de 100 €/lună per persoană. În această sumă este inclus: 1. Spațiu mobilat; 
2. Free meeting room – 20 ore; 
3. Wi-Fi; 
4. Scanner;
 5. Imprimantă (până la 50 de pagini);
 6. Copiator; 
7. Apă, ceai și cafea;
 8. Cabină de duș
; 9. Bucătărie;
 10. Bike Friendly; 
11. Relax & Gaming;
 12. Accesul la evenimentele Digital Park.

Este adevărat că prețul poate scădea, dacă îți dorești să ai acces limitat – 50 de euro – fără loc fix, cu acces doar în zilele de lucru ale săptămânii. A rămas să doar ca Digital Park să-și deschidă oficial ușile, iar apoi vom putea vorbi despre mai multe detalii.

P.S. Această postare nu este publicitară.

Exit mobile version