Home

Scurt pe doi, 1 noiembrie: Cartierul Roșu ar putea fi mutat și al treilea restaurant moldovenesc din Japonia

De câteva luni, cochetăm la birou cu ideea de a realiza un podcast. E greu să ducem la bun sfârșit ideea, pentru că toți sunt prinși în propriile taskuri. Mi-am luat responsabilitatea să împing ideea, așa că, totuși, o să-l facem. Poate chiar o să experimentez și ceva pe blog. Până atunci, savurăm o porție de știri despre consumul de marijuana în Marea Britanie, cartierul roșu din Amsterdam, cel mai mare “dans” sincronizat de mașini, dar și altele.

Prieteni, suntem aproape 300 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::INTERNATIONAL:::::::::

? 1. Un român a strâns 80.000$ pe Kickstarter pentru un portofel inteligent pe care nu-l pierzi.

? 2. Testul nemilos prin care Netflix se asigură că are cei mai buni angajați.

??‍? 3. Top 10 țări în care emigranții își pot găsi ușor un loc de muncă.

? 4. BBC: Începând de astăzi, în Marea Britanie este permis consumul de marijuana în scopuri medicinale. Aceasta poate fi achiziționată doar pe bază de rețetă.

? 5. Autoritatea Antitrust din Italia, care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței pe piață și garantarea bunăstării consumatorului, a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair.

? 6. Cartierul Roșu ar putea fi mutat din centrul orașului Amsterdam. Cu o inițiativă în acest sens au venit trei partide din consiliul orașului, care susțin că numărul mare de turiști împiedică atât în munca prostituatelor, cât și pe localnicii.

::ECONOMIC:::::::::

? 7. Republica Moldova a pierdut trei locuri în clasamentul Doing Business 2019, elaborat de Banca Mondială, şi a coborât pe poziţia 47 din 190 de ţări, de pe locul 44 din anul trecut.

? 8. Cei de la „Expert-Grup” au lansat astăzi „Republica Moldova – studiu de caz al noilor scheme de spălare a banilor. Lecții de învățat și consecinţe pentru UE”. Scopul acestui studiu este de a demonstra, pe baza cazului țării noastre, că noile scheme de spălare a banilor apărute în Europa de Est pot avea consecințe mondiale.

9. Cum se va forma salariul lunar, conform sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar, propus de autorități.

?10. Bancherii moldoveni au câștigat mai puțini bani în primele 9 luni ale anului. Cu cât a scăzut profitul sistemului bancar.

::SOCIAL:::::::::

??‍♂️ 11. Istoria cu provocatorul continuă. Individul despre care vorbea ieri RISE ar fi fost la mama Nataliei Morari acasă. Jurnalista își pune întrebări, scriind că apartamentul se află în apropierea locuinței unde ar fi fost filmată cum face sex.

↪️ 12. Fosta funcționară de la Ministerul de Interne, Iuliana Dzero, învinuită că ar fi facilitat în 2010 eliberarea pașaportului pentru killer-ul Vitalie Proca, a fost achitată de către Curtea de Apel Chișinău. Pașaportul primit în 2010, Proca l-a folosit pentru a pleca în Londra, unde a încercat să-l omoare pe bancherul Gherman Gorbunțov.

?? 13. Cadoul de negăsit al lui Erdogan. Unde sunt cele două autospeciale de combatere a manifestațiilor în masă?

⁉️ 14. Fără locuință pentru un timp nedeterminat: Cum se descurcă sinistrații blocului avariat de pe bulevardul Moscovei și când ar putea reveni acasă.

?? 15. În Japonia a fost deschis al treilea restaurant cu specific moldovenesc. Proprietarul – un japonez pasionat de tradițiile noastre.

? 16. O veste bună pentru cei care preferă brandurile autohtone. În această săptămână va fi lansat primul magazin online al producătorilor din Republica Moldova – www.fromtheheart.shop. Prețul produselor locale vândute online va fi același ca și în magazine.

? 17. Veste bună pentru moldovenii cu cetățenie română. Vor avea acces liber pe piaţa muncii din Elveţia. De când se pot angaja

::POLITIC:::::::::

?? 18. Finita la comedia: Decizia Curții Constituțioanle cu privire la modificarea limbii de stat din Constituție nu va mai putea fi dezbătută în actualul Parlamente. PDM a boicotat votul la ședința de astăzi a Legislativului.

??‍♂️ 9. „Ministrul nu a făcut niciodată asemenea declarații.” Deputații PDM au refuzat să-l audieze astăzi la ședința Parlamentului pe ministerul Agriculturii. Reamintesc că, Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a declarat într-un interviu că susţine necesitatea modificării legii cu privire la vânzarea/cumpărarea terenurilor, astfel încât ca şi străinii să aibă dreptul de a deveni proprietari. Potrivit lui, actualele prevederi stagnează investițiile.

::AUTO:::::::::

? 20. Record Guinness: 180 de SUV-uri Nissan Patrol au „dansat” sub forma unui şoim uriaş:

? 21. Carabinierii italieni au primit din partea Jeep un lot de SUV-uri speciale de model Grand Cherokee. Acestea sunt blindate şi vor fi folosite de angajaţii subdiviziunii anti teroriste.

::LIFESTYLE:::::::::

? 22. Forbes: Michael Jackson, pe primul loc în topul celor mai bine plătite celebrități decedate. Suma uriașă „câștigată” de regretatul artist.

Exit mobile version