Home

Scurt pe doi, 30 octombrie: Noile produse Apple, decizia privind vaccinurile și lovitura pentru Revolut

Prieteni, azi am avut una dintre cele mai urâte zile ale anului – am avut de a face cu perfectarea actelor românești. Iaaaaac. Vă povestesc mâine, poate, mai multe detalii. Sorry pentru întârziere, să știți că n-am uitat – selecția e aici. Ura ?

Prieteni, suntem aproape 300 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TECHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Știrea zilei. Apple a prezentat noul Macbook Air cu un ecran Retina. Noul laptop are un ecran de 13,3 inch cu o rezoluție de patru ori mai mare decât generația precedentă, un display ce e capabil să redea cu 48% mai multe culori. Tot ca o premieră, laptopul are și o cameră pentru FaceTime. Prețurile încep de la 1.200 de $.

?2. Britanicii anunță un impozit de 2% pentru giganții din IT începând cu aprilie 2020. Guvernul britanic a anunțat un nou impozit pe “servicii digitale” de două procente, potrivit căruia, intenționează să perceapă impozite pe veniturile britanice de la gigantii tehnologici precum Amazon, Google și Apple pe baza banilor pe care îi obțin din serviciile digitale, cum ar fi publicitatea și streaming-ul de divertisment (dar nu din vânzări online).

? 3. Ieri anunțam că, cei de la IBM au achiziționat dezvoltatorul Linux Red Hat pentru 34 de miliarde de $. Iată ce trebuie să cunoști despre companie, motivele achiziționării, reacția analiștilor și angajaților.

? 4. WAZE ne va permite să ascultăm muzică, cărți, podcasturi direct din aplicație.

? 5. Google Discover începe să înlocuiască caseta de căutare pe telefonul mobil.

? 6. mytaxi, cea mai mare platformă de transport din Europa, a anunțat că va lansa un program pilot cu trotinete electrice în Europa de Sud, până la finalul anului, urmat de o lansare internațională completă în 2019.

? 7. După 4 ani, Apple face un update și pentru Mac mini. Vom putea pune pe el până la 64GB RAM și memorie de stocare de 2 TB. La capitolul conectivitate, avem parte de o surpriză – porturi USB standard, USB-C, intrare standard pentru căști, ethernet, HDMI.

? 8. Noul iPad Pro nu va mai avea Home Button și se va debloca cu ajutorul Face ID – scanarea feței. Marginile vor fi și mai subțiri ca la modelele precedente, va avea port USB-C, este disponibil în versiunea de 11 și 12,9 inch, cu un preț de start de $799 și respectiv $999 în SUA.

? 9. Lovitură pentru Revolut în România. Banca Transilvania vrea să-și descurajeze clienții să-și transfere banii pe contul Revolut și introduce un comision pentru asta.

::INTERNATIONAL:::::::::

⭕️ 10. Îngrijorător, dar nivelul dioxidului de carbon de pe Pământ este cel mai mare din ultimii 15 milioane de ani.

⚽️ 11. Cei de la „Real” l-au concediat pe antrenorul principal Julen Lopetegui după înfrângerea devastatoare în fața „Barcelonei”. Santiago Solari i-a ocupat locul pe o perioadă nedeterminată.

? 12. Niște cifre triste. În doar jumătate de secol, omenirea a distrus mai mult de jumătate de animale sălbatice existente. Oamenii de știință vorbesc despre cel de-al șaselea val de extincție în masă de pe Pământ.

?? 13. Hillary Clinton își dorește în continuare să devină președinte.

::SOCIAL:::::::::

? 14. Peste 5 kg de ecstasy cu chipul lui Trump a fost ridicate de Procurorii Anticorupție în nordul Moldovei. Drogurile au ajuns în Moldova din Europa și urmau să ajungă în Rusia.

??‍♀️ 15. Activistul Dumitru Alaiba a fost tamponat de un Mercedes în timp ce se deplasa pe bicicletă și s-a ales cu traumă cranio-cerebrală.

✈️ 16. Astăzi fost lansată noua cursă avia spre Minsk, Belarus. Detalii despre cursă găsiți pe blog.

??‍⚕️ 17. Vaccinarea copiilor rămâne obligatorie. Decizia de neadmitere a copiilor nevaccinați în școli și grădinițe este constituțională.

? 18. Între timp, administrația UTM, izolează fațada unui bloc al universității, vandalizând patrimoniul arhitectural. Lucrările de izolarea a clădirii se fac peste o lucrare artistică realizată în anii 80.

::LIFESTYLE:::::::::

? 19. Noutăți Netflix în noiembrie: ce seriale și filme vei vedea pe platformă.

?? 20. Rapperul american Farrell Williams i-a interzis lui Donald Trump să includă cântecul său „Happy” la mitingurile sale.

Exit mobile version