Home

Scurt pe doi de weekend: Incendiu la Poșta Veche, Tesla și FBI, botul care te anunță despre cutremure

Bună dimineața prieteni! Cum v-am obișnuit, revin la „Scurt pe Doi” cu cele mai importante titluri din acest weekend. Avem mai puține știri pe domeniul „Politic” și mai multe din „Tech” și „Digital”. Iar acum, să purcedem la lucru:

Prieteni, suntem deja peste 290 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TECHNOLOGY & AUTO:::::::::

1. Microsoft a redevenit vineri a doua cea mai valoroasă companie americană, după rezultatele trimestriale dezamăgitoare raportate de Amazon.com, care au șters 65 de miliarde de dolari din capitalizarea retailer-ului online. Pe primul loc se află cei de la Apple.

2. FBI suspectează compania Tesla că și-a înșelat investitorii. Potrivit celor de la The Wall Street Journal, în 2017, compania a indus în eroare investitorii, oferindu-le informații inexacte, inclusiv despre volumul de producție al noilor vehicule electrice Model 3.

3. Microsoft închide oficial achiziția de 7,5 miliarde $ a platformei de dezvoltare GitHub.

4. Își propun să inoveze industria. IBM Research a introdus inteligența artificială pentru care ajută la realizarea parfumurilor.

5. Google a lansat o serie de adrese .new” pentru a crea rapid Documente, Prezentări sau Formulare.

6. Util: Cum descarci tot ce știe Apple despre tine pentru că-i folosești produsele.

7. O persoană, în medie, cheltuiește 2,5 ore pe e-mail în fiecare zi – iată cum să reduceți timpul în jumătate

8. Cum te uiți la clipuri de pe YouTube în fereastră pe orice site cu Chrome.

9. Tehnologia futuristă care le permite mașinilor să „vadă” după colț. Honda dezvoltă o tehnologie care-ți oferă vizibilitate chiar și în intersecțiile deosebit de periculoase unde ți-e imposibil să vezi vreun vehicul care vine din lateral.

::SOCIAL:::::::::

10. Un incendiu a izbucnit duminică seara la Poșta Veche. Flăcările s-au extins pe un teren de 30 de hectare.

11. Ghid cum să configurezi Telegram un bot care să-ți trimeată alerte de cutremur.

::INTERNATIONAL:::::::::

12. Accident aerian în Indonezia: Avionul Lion Air s-a prăbuşit în mare şi avea 188 de persoane la bord

13. Guvernul ucrainean a declarat despre o posibila pierdere a regiunii Transcarpatia datorită acțiunilor Ungariei. În speță, autoritățile ungare au eliberat în secret pașapoarte ungurești ucrainenilor din regiunea.

14. Studiu: În 2017, în China, în fiecare săptămână apăreau câte doi noi miliardari. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu o avere de peste 1 miliard de $ sunt sunt în SUA.

15. Pentru curiozitate: Ce se întâmplă când cineva e ucis în Antarctica.

16. INTERNETUL moldav s-a divizat în două. Asta după ce vineri un șofer a publicat aici imagini video despre comportamentul agresiv al polițiștilor de patrulare, atunci când a fost oprit. La scurt timp, poliția a publicat propria versiune. Ce e clar din toată povestea – polițiștii au vrut să-i dea o lecție, făcând exces de zel.

::LIFESTYLE:::::::::

17. FC Barcelona a învins-o fără drept de apel, cu scorul de 5-1, pe “eterna rivală “Real Madrid, în marele derby al fotbalului spaniol, “El Clasico”.

18. Tenismenul moldovean Radu Albot a câștigat turneul Challenger de la Liuzhou (China).

19. Biserica Catolică și-a lansat propriul Pokemon GO, unde trebuie să colecționezi sfinți, să răspunzi la întrebările lui Moise ca să ajungi la Iisus Hristos. Papa de la Roma a aprobat jocul.

20. Jurnalistul și vlogger rus Yurii Dudi înregistrează marca “vDudi”. Videobloggerul, care are peste 4 milioane de subscriberi pe pagina de Youtube, va vinde haine și accesorii sub această marcă. Despre aceasta, directorul adjunct al site-ului Sports.ru a scris pe pagina sa de pe Instagram.

21. Băieții de la Zdob și Zdub au lansat în acest weekend noul lor single „Omul liliac”:

Exit mobile version