Home

Scurt pe doi, 29 octombrie: Tesla în România, curățenia de la Spitalul nr. 1 și criză la Sberbank

?Hey, hey, hey, suntem aproape 300 pe Telegram. Ce frumos crește această micro-comunitate, unde fiecare se abonează benevol. Încărcat de aerul proaspăt din weekend și soarele de afară, vă propun să navigăm printre știrile de astăzi.

::TECHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

1. Ce știe Google despre tine. Cum vezi asta și cum poți opri spionarea.

2. iPhone XR versus iPhone XS: cât de sensibil este cel mai ieftin iPhone

3. IBM a anunțat cea mai mare achiziție din lumea IT-ului. A cumpărat cu 34 de miliarde de dolari compania de open-source software Red Hat. Astfel, IBM vrea să se poziționeze mai bine în zona de Cloud pentru afaceri.

4. O companie elvețiană, care dezvoltă produse IT, va construi, până în 2020, o fabrica unde roboții vor asambla roboți.

5. Noul iPad Pro nu va avea buton Acasă. O confirmă o iconiță din iOS 12.

6. Apple a făcut treabă bună. Cât de bine arată pe interior un iPhone XR dezasamblat:

.

7. Cei de la Mashable, scriu că Twitter vrea să elimine butonul „inimă” de pe platformă, în încercarea de a îmbunătăți cultura dezbaterilor.

8. A fost anunțat telefonul OnePlus 6T cu specificații premiul și cititor de amprente în ecran

::AUTO:::::::::

9. Tesla vrea să vină în România și deja a dechis negocierile în America.

10. Primul maraton al automobilelor electrice, plug-in și hibrid va fi organizat în Moldova

::SOCIAL:::::::::

11. Cât trebuie să scoți din buzunar ca să fii acceptat după încheierea înregistrării la o cursă Air Moldova.

12. Doar unul din doi locuitori din Moldova deține card bancar. La moment în țară sunt în circulație 1,8 milioane de carduri bancare, cu 60 la sută mai multe de cât în anul trecut.

13. Ministra Sănătății, Silvia Radu, anunță o anchetă la Spitalul Nr. 1 din Chișinău. Ca și atunci când activa la Primăria Chișinău, motivul este o petiție a colectivului.

::INTERANTIONAL:::::::::

14. Scurgere masivă de date în Rusia. Datele a 400 de mii de angajați ai Sberbank au ajuns pe internet.

15. Angela Merkel, cancelarul german, își va da demisia din fruntea partidului pe care îl conduce de aproape 20 de ani. Informația a fost publicată pe surse de Bloomberg. Asta vorbește despre  slăbirea influenței lui Merkel, dar și despre o nouă cursă în partid pentru funcția de viitor cancelar german.

16. Cei de la Booking.com investesc 200 milioane dolari într-un competitor Uber. Compania operează în opt țări din Asia de Sud și oferă utilizatorilor servicii de taxi, livrări de produse alimentare și pachete etc.

17. Amenințare în stil rusesc: Nouă oi cu veste de presă, trimise în cuști la Novaya Gazeta după o investigație despre crimele la comandă.

18. Grecii au calculat cât le-ar datora nemții pentru al doilea război mondial: 299 miliarde de euro

::POLITIC:::::::::

19. Instanța a decis să-l amendeze pe Ilan Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului. Vă spun și suma ca să vă amuzați: 2 000 de lei. De plâns este faptul că instanța nu i-a confiscat alți 200 de mii de lei, așa cum ar prevedea legea.

20. Peter Michalko: În pofida unor realizări în diverse sectoare, RM a înregistrat un regres democratic.

::LIFESTYLE:::::::::

21. Clubul de Fotbal Zimbru are un nou director general. Este vorba despre Alexandru Oprea care anterior a activat în cadrul FMF.

22. Rapperul 50 Cent a cumpărat 200 de bilete la concertul unui concurent, Ja Rule, cu care a fost în conflict de mulți ani, astfel încât scaunele din primul rând au rămas goale în timpul concertului.

23. Celebra trupă Bon Jovi, va concerta la București pe 21 iulie 2019, în Piața Constituției.

Exit mobile version