Home

Scurt pe doi, 26 octombrie: 10 automobile și jumătate de milion de lei în dosarul „Lăstăraș”

?Hai, ajunge cu munca, să mergem acasă. Sau la party. Ziua de azi n-a impresionat prin nimic, însă am reușit să recuperez multe din task-urile pe care le aveam restante. Cât privește știrile, păstrăm tradiția: Selecția Scurt pe Doi cu focus pe digital vine pe Telegram, iar Sinteza întregii săptămâni va fi trimisă luni dimineață pe email, dacă sunteți abonați AICI.

Prieteni, suntem deja peste 280 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TECHNOLOGY:::::::::

? 1. Western Digital a lansat hard disk-ul cu cea mai mare capacitate din toate timpurile – 15 TB.

? 2. Primul tablou făcut de o inteligență artificială a fost vândut de casa de licitații Christie pentru fabuloasa sumă de 432 de mii $.

::INTERNATIONAL:::::::::

? 3. Bytedance, startup-ul de care n-ai auzit și e cel mai valoros din lume.

? 4. The New York Times: Andy Rubin, „părintele” sistemului de operare Android, a părăsit Google în 2014 cu un pachet de recompensă de 90 milioane dolari, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată.

? 5. BBC: Google a anunțat că, în ultimii doi ani, a concediat 48 de angajați, printre care 13 manageri de top, din cauza hărțuirilor sexuale.

? 6. În ciuda pierderii a 4 miliarde de dolari, fondatorul Alibaba Group Holding Ltd, Jack Ma, redevine cel mai bogat chinez. În acest an, Forbes a estimat averea chinezului la 34,6 miliarde de dolari.

? 7. Compania americană „Just” va începe să producă, până la sfârșitul anului, produse din carne artificială de pui ce vor fi crescute în laborator. În 2019, compania planifică să vândă în magazine mezeluri, foie gras și steak-uri.

::MEDIA:::::::::

? 8. După conflictul pe care l-a avut cu un jurnalist, comunicatorul Ministerului Educației și-a dat demisia.

? 9. Redactorul șef al platformei ruse Meduza a părăsit temporar postul din cauza comportamentului necorespunzător. Site-ul va fi condus de fosta șefă, Galina Timchenko

::POLITIC:::::::::

? 10. De ce Vlad Plahotniuc îşi vinde activele şi afacerile din Moldova?

? 11. Guvernul Republicii Moldova va plăti despăgubiri de 1,79 milioane de dolari unui investitor american.

? 12. Un clip video realizat de echipa Maiei Sandu explică de ce Programul Prima Casă din Moldova nu este la fel de popular ca și cel din România. Concluziile arată că programul din MD nu oferă avantaje palpabile în comparație cu un credit ipotecar simplu și va ajuta, de fapt, companiile de construcții.

? 13. O tânără moldoveancă, stabilită în Italia, explică cine a fost politicianul care a venit să le vorbească simpatizanților lui Ilan Șor la concertul de la Veneția.

::SOCIAL:::::::::

? 14. Dacă aveți treabă pe ruta Chișinău-Odesa, atunci trebuie să știți că, activitatea punctului de trecere Palanca va fi întreruptă până la finele lunii decembrie.

? 15. Dosarul „Lăstăraș”: Ofițerii CNA au forțat două uși pentru a intra în casa principalului suspect. 500.000 de lei ridicaţi, 8 imobile ale familiei identificate, 10 automobile (printre care Jaguar, BMW, Mercedes, Audi), arme, o bază de odihnă la Vadul lui Vodă, o şcoală privată şi alte afaceri, care aparține familiei fostului şef al asociației „Lăstăraş” și identificate de CNA.

❌ 16. La doi ani de la condamnare, medicul din Bălți care a violat 16 paciente, rămâne încă în libertate.

‼️ 17. Cei mai mulți bani din „Legea 2 %” au ajuns la veteranii MAI, Șor și procurori.

::AUTO:::::::::

? 18. Cei de la Volvo au publicat o publicitate cu excavatoarele sale, în care a demonstrat sunt supuse efortului „fizic” sub instrucțiunile antrenorului. Potrivit companiei, excavatoarele Volvo pot ridica până la 90 de tone.

? 19. Cei McLaren Automotive au prezentat în această după amiază primul său model Hyper-GT, care a devenit cel mai rapid automobil al mărcii din toate timpurile.

Exit mobile version