Home

O istorie stranie cu bani mulți: Xenia Sobchak, telefonul său și pretențiile Samsung

Noutăți tulburi în presa moscovită. Tabloidul britanic Mirror scrie că, cei de la Samsung ar fi intentat un proces împotriva ambasadorului rus al mărcii, prezentatoarea TV Ksenia Sobciak, după ce jurnalista a fost văzută de mai multe ori în public cu iPhone X. Pe de altă parte, reprezentanții companiei sud-coreene infirmă informațiile. 

Potrivit ziarului britanic, răbdarea sud-coreenilor s-a încheiat, iar acum compania ar urma să ceară prezentatoarei 108 milioane ruble (echivalentul a 28.166.400,00 de lei sau 1,6 milioane $). De unde a apărut această sumă, cei de la Mirror nu specifică. Probabil că, nu este vorba despre suma contractului încheiat între Samsung și Sobciak, ci și o compensație (morală?) pentru prejudiciul reputațional provocat brandului.

Ar trebui să poarte un Galaxy…

Britanicii mai scriu că, în contractul său, Sobciak ar trebui să apară în public cu un smartphone Samsung Galaxy, dar la mai multe evenimente și la unele posturi TV, aceasta a fost văzut cu un smartphone Apple, chiar dacă aceasta încearcă să-l ascundă sub o hârtie în timpul emisiunilor live.

La momentul publicării acestui articol, nu au existat reclamații oficiale aduse de către compania Samsung împotriva jurnalistei Sobchak. Reprezentanții lui Sobchak au refuzat să comenteze pretențiile companiei.

UPDATE, Ora 11.03: Samsung a numit informațiile publicate de Mirror despre  zvonuri:

Reprezentanții companiei sud-coreene au declarat pentru publicația rusă Inc, că știrea cu privire la un proces și amenda usturătoare împotriva Ksenia Sobciak sunt niște zvonuri. „Toate speculațiile pe tema procesului și amenzilor sunt niște născoceli și doar niște zvonuri. Până când toate circumstanțele nu vor fi clarificate, nu comentăm materialele distribuite pe Internet”, a declarat Eelan Krucinina PR-director Samsung Rusia.

La subiectul Apple și Samsung: Tot ieri, scriam în sinteza Scurt pe Doi că, autoritatea italiană din domeniul concurenței a amendat Apple și Samsung pentru folosirea unor tactici ce duc la încetinirea telefoanelor mai vechi. Samsung a fost amendată cu 5 milioane euro, iar Apple, cu 10 milioane euro.

Exit mobile version