Home

Topul celor mai bune startupuri din Moldova

Săptămâna trecută, mai exact pe 19 octombrie, 10 cele mai promițătoare startup-uri din Republica Moldova și-au prezentat produsele în fața unui juriu de specialitate, concurând pentru dreptul de a participa la Seedstars Summit – una dintre competițiile internaționale, dedicate inovațiilor și antreprenoriatului din statele emergente.

Eu am făcut un pitch promovând conceptul Fagura – un p2p marketplace de credite, care funcționează 100% online. Vestea bună este că suntem în TOP 3 din țară!

Prieteni, suntem deja peste 280 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

La finalul sesiunii de prezentări, cei care au urcat pe podium arată așa:

Locul 1: GAUS, platforma interactivă de recrutare dedicată tinerilor specialiști din domeniul IT

Locul 2: CodiFun – platformă interactivă online, educațională, pentru tinerii care-și propun să ajungă în IT.

Locul 3: Fagura – primul p2p credit marketplace, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului.

Ce spun câștigătorii:

Iulian Gulea, co-fondator, GAUS:La nivel mondial cererea pentru specialiștii în domeniul IT este în continuă creștere, iar multe companii se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă. Pe de altă parte, această cerere în creștere motivează tot mai mulți tineri să urmeze o carieră în IT, care însă nu au suficientă experiență pentru a fi interesanți pentru marile companii. De aceea, am creat o platformă de recrutare dedicată programatorilor juniori, prin intermediul căreia îi ajutăm să-și creeze profilul angajatului și le oferim sugestii pentru dezvoltarea abilităților ulterioare. GAUS este mai degrabă o combinație între un job board, o rețea de socializare și o platformă de învățare pentru tinerii specialiști.

Tudor Darie, CEO, fondator FAGURA: „Deși suntem abia la început, acest premiu ne poziționează în top 3 cele mai bune startupuri din Moldova și este o încurajare pentru echipa Fagura de a lucra și mai activ la misiunea noastră ca să revoluționăm sistemul financiar și să creăm servicii excepționale, unde clienții pot obține, multiplica și controla banii la un click distanță”.

 

Startup-urile înscrise în program urmau să aibă o vârstă de până la 2 ani, să dețină cel puțin un produs viabil, iar finanțarea atrasă trebuia să fie mai mică de 500 mii de dolari SUA.

Juriul (cine a făcut parte din juriu vedeți mai jos) a ales câștigătorii în baza unor criterii stricte, printre care se numără cererea pe piață și utilitatea produsului, calitatea echipei, punctele forte față de concurenți, profilul cumpărătorilor și a potențialilor beneficiari, care motivează potențialii investitori să susțină financiar compania.

Membrii juriului

Seedstars World călătorește anual în peste 65 de țări cu scopul de a identifica cei mai buni antreprenori ce sunt la etapa inițială de finanțare și de a le oferi acestora oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la 1 milion de dolari, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume.

Până în acest moment, participanții Seedstars World au acumulat în total peste 92 mln USD și au creat peste 2100 locuri de muncă în întreaga lume.

Prezentarea startup-ului Fagura

O parte din echipa Fagura

Participanții evenimentului și câștigătorii

Exit mobile version