Home

Scurt pe doi, 24 octombrie: Tehnologia 5G pe OnePlus, păcăleala pentru agenții și linia de troleibuz pentru Trușeni

Am o noutate bună. Începând cu ziua de azi, abonații mei de pe Telegram vor putea mai ușor să acceseze blogul prin intermediul Instant View. Site-ul se va deschide cât ai clipi. Abonați-vă și încercați 🙂 Să trecem acum la treabă: 

Prieteni, suntem deja peste 280 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TEHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Platforma de socializare Facebook va efectua un redesign complet a Messengerului, aplicație utilizată de 1,3 miliarde de utilizatori.

??‍♂️ 2. O nouă provocare pe Instagram. „Căderea stelelor” – cea mai recentă modalitate prin care copiii bogați își demonstrează avuția.

? 3. Cea mai mare breșă de securitate informațională din istorie: Yahoo ajunge la o înțelegere care o va costa 50 de milioane de $.

? 4. HTC lansează primul telefon cu blockchain: cât costă aceste în bitcoini sau ethereumi și de unde îl poți cumpăra.

+? 5. Producătorii de la OnePlus și-au propus să lanseze unul dintre primele smartphone-uri compatibil cu tehnologia 5G.

? 6. Din mai şi până acum, pe Facebook s-a afişat publicitate electorală pentru alegerile din SUA în valoare de 256 de milioane de dolari.

❌ 7. Jurnaliștii de la Buzzfeed au descoperit o schemă frauduloasă prin intermediul căreia erau păcălite agențiile de publicitate. Google a estimat daunele aduse clienților săi la cel puțin de 10 milioane de $.

?8. Apple va lansa anul viitorul propriul serviciu de TV. Prima țară în care va fi disponibil – SUA. Utilizatorii de iPhone și iPad ar putea beneficia gratuit de anumite producții.

9. Apple și Samsung, amendate în Italia pentru folosirea unor tactici ce duc la încetinirea telefoanelor mai vechi.

::ECONOMIE:::::::::

? 10. Topul celor mai bune startupuri din Moldova. Vineri vă povesteam că urmează să fac un pitch pentru conceptul Fagura. Vedeți cum a fost la eveniment.

? 11. Acționarii de la „FinComBank” continuă să-și vândă participațiile. Oleg Voronin are acum cele mai multe acțiuni

? 12. Dezastru pentru investitorii moderni: 86% dintre monedele digitale lansate în 2017 se tranzacţionează sub preţul iniţial.

? 13. Tot mai multe persoane oferă locuințe în chirie în mod legal. Fiscul a înregistrat peste 2 mii de contracte timp de două luni

::SOCIAL:::::::::

? 14. O nava exploatată sub Pavilionul Republicii Moldova, care avea la bord 1,4 tone de cocaină, a fost reținută în Spania. Între timp, a apărut și reacția autorităților de la Chișinău.

?? 15. Nou-născuții vor primi un set de primă necesitate din partea statului. Iată ce conține acesta.

? 16. Situație hazlie în Capitală. Un taximetrist a refuzat să oprească mașina, după ce ar fi aflat că pasagerul este inspector fiscale. Momentul a fost filmat, cu tot cu injurii și reacții.

? 17. Locuitorii de la Trușeni vor putea ajunge în capitală cu troleibuzul. Când promit autoritățile să lanseze linia.

??‍⚕️ 18. Medicul reținut în dosarul mitei pentru judecători, unul dintre cei mai bine cotați obstetricieni. Prima declarație a soției.

19. Vom trece totuși la ora de iarnă, anunță premierul Filip.

::LIFESTYLE:::::::::

? 20. Cum arată Titanic II. Pachebotul de lux ar putea pleca în prima sa călătorie în 2022.

? 21. Hackerville – primul film regizat de un regizor moldovean pentru HBO. Detalii despre filmși când va fi lansat găsiți pe blog.

Exit mobile version