Home

Scurt pe doi, 19 octombrie: Sexul neutru, testul de la McDonalds și sursa banilor pentru TV-urile lui Șor

Prieteni, în acest moment sunt la Tekwill, fac un pitch pentru Fagura, un proiect care își propune să facă împrumuturile de bani mai simple, iar investițiile – mai profitabile. Despre asta vorbim mai târziu, acum însă tragem linia săptămânii cu cele mai faine știri de azi.

Prieteni, sunt super entuziasmat că suntem deja peste 200 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TEHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Apple va susține o nouă conferință pe 30 octombrie. Compania ar putea prezenta iPad Pro fără margini, versiunea „ieftină” a Macbook-ului și Mac Mini updatat.

? 2. Tesla a prezentat o nouă versiune mai ieftină a automobilului Model 3. Chiar dacă pe site-ul oficial are un preț de 45 mii de $, Ilon Musk susține că mașina va costa de fapt 31 mii de $.

?? 3. Facebook a angajat un fost vicepremier britanic pentru a-și „repara imaginea” la nivel global.

::INTERNATIONAL:::::::::

?? 4. Într-o comună din România, autoritățile locale au instalat stații de autobuz ca în Dubai. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, buton de panică, camere de supraveghere, uși glisante acționate electric, dar și cu un monitor pe care rulează un flux de știri locale. Mai mult, pe timpul iernii în stații vor funcționa și caloriferele, astfel încât localnicilor să nu le fie frig cât timp așteaptă autobuzul.

? 5. La doar două zile de la legalizare: Stocurile de marijuana din Canada sunt aproape epuizate.

???? 6. În România are loc operațiunea „impozitarea nunților”: Fiscul trimite tinerilor căsătoriți formulare în care le cere să declare raporturile economice cu fotografi, formație și restaurant.

?️‍? 7. Masculin, feminim și netru. E vorba de sexul în certificatele de naștere din New York.

? 8. 22 din 25 de restaurante fast food din SUA au picat testul antibioticelor. McDonalds, BurgerKing au luat doar un F. Aici lista cu notele care le-au luat restaurantele.

::ECONOMIC:::::::::

? 9. Rusia: SberBank ar putea cumpăra 30% din acțiunile Yandex. În urma informației, încă neconfirmate, costul firmei a scăzut cu peste $ 1.5 miliarde.

? 10. Afacerile americane vor câștiga 9 miliarde de $ pe seama Halloween-ului. Dintre acestea, 2 miliarde de $ vor fi cheltuiți doar pe bomboane.

? 11. Biserica Sagrada Familia va plăti o amendă în mărime de 41 de milioane de dolari autorităţilor din Barcelona. Sagrada Familia a fost construită începând cu anul 1882, însă a funcţionat 137 de ani fără să aibă autorizaţia de construcţie.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

? 12. CNA a reținut azi 17 persoane: funcționari de la Primăria Chișinău, intermediari, beneficiar, etc., într-un dosar ce vizează legalizarea unor acte și autorizații pentru construcții. Cine este unul șefii de la Primărie reținut.

⭕️ 13. Mai multe construcții subterane au fost descoperite joi în sectorul Centru al Capitalei.

? 14. Proprietarul TaxiBlues a fost eliberat din închisoare și a publicat veniturile companiei pe Facebook. Totodată, i-a îndemnat pe alți proprietari de restaurante să lucreze “pe alb”.

? 15. Din ce bani își finanțează Ilan Șor viitoarele televiziuni? „Ne împrumutăm de la parteneri”, spune el. Cât de banal, cât de banal…

? 16. Ce spun avocații despre modificările la Codul de Procedură Penală.

? 17. A fost eliberată autorizația de demolare a cafenelei „Guguță”. Ce urmează?

::LIFESTYLE:::::::::

? 18. S-a deschis un nou restaurant în Capitală – La Nobiltà Del Gusto. Se află în centrul Chișinăului. Finewine scrie că este un colțișor de rai pentru gurmanzi și iubitorii de vin.

☕️ 19. Rețeaua de cafenele Tucano Coffee s-a pomenit cu o „replică” a coffee shopului în orașul ucrainean Odessa. Și într-adevăr, seamănă izbitor de tare.

Exit mobile version