Home

Scurt pe doi, 18 octombrie: Autospeciale cadou de la Erdogan, noul X7, fițuica PDM și contractul pentru Voronin

Bun găsit! S-a încheiat și ziua de joi, una extenuantă pentru mine. Sper că la tine a fost relaxant! Azi avem foarte multe știri, aproape 20. N-am exclus niciuna, toate au famercul lor. Printre cele mai importante: Fițuica PDM, cadoul contra protestelor al lui Erdogan, acuzațiile împotriva Facebook, contractul pentru firma lui Voronin jr. și interdicția impusă în Amsterdam pentru cei care închiriază apartamente.

Prieteni, sunt super entuziasmat că suntem deja peste 200 de abonați la canalul meu de Telegram. Nu este o cifră fabuloasă, dar este o recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi pentru voi – selecția de știri Scurt pe Doi. Vă mulțumesc pentru susținere. Abonarea, ca de obicei, e gratuită și se poate face aici

::TEHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Apple își revizuiește paginile de confidențialitate și permite acum utilizatorilor din S.U.A. să își descarce propriile date.

? 2. Netflix, nemulțumit de propunerea UE, care cere o cotă minimă de producție europeană pe platforma de video streaming.

? 3. Noul Kindle Paperwhite este mai subțire și rezistent la apă.

❗️ 4. Fondurile de investiții americane i-au cerut lui Mark Zuckerberg să renunțe la funcția de șef al consiliului de administrație al Facebook.

? 5. În sfârșit! YouTube a lansat o nouă funcție, care ne va permite să continuăm vizionarea unui videoclip într-o fereastră mai mică în timp ce răsfoim alte secțiuni ale site-ului.
✅ 6. Companiile de publicitate americane acuză gigantul Facebook de falsificarea afișărilor generate de reclame video cu 2,5/10 ori.

::POLITIC:::::::::

??7. Bomba zilei vine de la Bloomberg. Agenția americană scrie că, Moldova blochează accesul Marii Britanii la proiecte de 1,7 trilioane de $ din cadrul Organizației Mondială a Comerțului (OMC).

? 8. „Adunarea Națională a PDM-ului pentru Moldova”, care va avea loc pe 21 octombrie în PMAN, are un scenariu nu doar a discursurilor și comportamentul participanților, dar și a tipul de îmbrăcăminte și ce trebuie să spună participanții la eveniment în caz că sunt abordați de jurnaliști.

?? 9. Iată cum a fost cea de-a doua zi a lui Erdogan în Moldova:

? 10. Introducerea vectorului european în Constituție a fost astăzi pe ordinea de zi a deputaților:

::SOCIAL & ECONOMIC:::::::::

? 11. Un antreprenor din Republica Moldova, care are afaceri și în Rusia, a fost amendat în Italia cu 240.000 de euro.

? 12. Beat la volan, un polițist de patrulare moldovean a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager: A mutat cadavrul pe locul șoferului

? 13. Reconstrucția și renovarea sediului Procuraturii ar fi făcut de firme afiliate cu Oleg Voronin, contra unei sume de peste 22 mln lei. ZdG scrie că s-au făcut presiuni asupra agenților economici din zonă, lucru pe care l-am auzit și eu anterior.

::AUTO:::::::::

? 14. A fost prezentat cel mai mare SUV din familia BMW – X7. Sistem multimedia nou, trei rânduri de scaune, suspensie pneumatica, sistem audio de maxim 1.500 Watt, motoare (30d, M50d, 40i,50i), cutie automată în opt trepte.

? 15. Forbes Russia publică un articol unde menționează că Tesla omoară industria auto globală. Prea mult patos în titlu. Ar fi mai corect să spunem că Tesla transformă industria auto, iar Audi, BMW și Mercedes sunt deja în toi cu producția propriilor modele electrice.

? 16. Saudiții s-au răzgândit. Nu vor mai oferi 1 miliard de $ businessmanului Richard Branson pentru realizarea proiectului Hyperloop din cauza conflictului politic

::INTERNATIONAL:::::::::

❌ 17. Autoritățile din Amsterdam au interzis proprietarilor de locuințe din centrul orașului să dea în chirie locuințele prin intermediul platformei Airbnb.

? 18. Boxerul mexican Saúl “Canelo” Álvarez a semnat cel mai mare contract din istoria sportului: 365 de milioane de euro cu platforma de streaming DAZN, cea care va transmite următoarele 11 meciuri ale mexicanului.

::LIFESTYLE:::::::::

?? 19. Sub „bagheta” lui Draggy Smile, vineri seara va avea loc deschiderea unui noi club de noapte în Capitală – BandabaR. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului.

Exit mobile version