Home

Playerul muzical Winamp va fi repornit în 2019, cu aplicații pentru iOS și Android

O relansare ambițioasă! Aplicația de redare audio Winamp va fi repornită în 2019. Serviciul, care nu a mai fost actualizat din 2013, va primi o nouă viață sub forma unei aplicații mobile pentru iOS / Android și desktop, care vă va permite să ascultați podcasturi, playlisturi și posturi de radio streaming.

Utilizatorii desktop vor primi un update pentru player-ul vechi, Winamp 5, însă, cel mai probabil, aceștia nu vor primi aceleași beneficii precum sunt în aplicațiile de mobilă. Informația a fost confirmată pentru TechCrunch de către compania belgiană Radionomy, cea care a cumpărat celebrul brand și tehnologiile Winamp în cursul anului 2014.

Nu știți ce este Winamp?

Winamp este o aplicație pentru calculatoare cu funcție de redare a fișierelor audio și video ce rulează în Sistemul de Operare Microsoft Windows. Denumirea este un acronim din limba englezească al termenilor Windows și expresia Audio MPEG Player, care înseamnă ‘program de redare audio ‘MPEG’ pe Windows’. Ultima actualizare a fost realizată în 2013, iar cei de la Aol (fosta companie mamă) nu au reușit să dezvoltare softul, dar și să țină piept concurenților precum iTunes, SoundCloud sau serviciului de streaming Spotify.

În ciuda faptului că noii proprietari nu au făcut nicio actualizare, aplicația a funcționat în mod constant, iar în septembrie 2018 compania a pregătit un mic update pentru utilizatori.

„Anul viitor va exista o versiune complet nouă care va combina moștenirea lăsată de Winamp și o experiență de redare a informației mai completă. Puteți asculta MP3-urile pe care le aveți acasă, precum și muzică stocată în cloud, podcast-uri, posturi de radio streaming și liste de redare pe care le-ați creat. Oamenii își doresc să aibă la îndemnă o singură soluție, fără să jongleze prin mai multe aplicații. Cred că Winamp este jucătorul perfect pentru a aduce asta tuturor. Și vrem ca oamenii să o aibă pe fiecare dispozitiv,” a declarat Alexandre Saboundjian, CEO al Radionomy, compania care a cumpărat Winamp (sau ceea ce a rămas din ea) în 2014.

Primul pas va fi făcut în această săptămână. Mai exact, Radionomia va publica o actualizare minoră a Winamp-ului pe 18 octombrie. În versiunea 5.8, compania belgiană a rezolvat problema compatibilității cu Windows 10 și, de asemenea, a făcut playerul complet gratuit (caracteristicile PRO (plătite) au fost adăugate aplicației în 2002).

Marea schimbare vine în 2019

Marea schimbare însă va veni în 2019, când compania intenționează să prezinte o versiune actualizată a Winamp 6 în versiunile desktop și mobile. Sabunjyan a refuzat să dezvăluie detalii și nu a răspuns la întrebarea cu privire la modul în care aplicația va integra servicii precum Apple Music sau Spotify. În plus, nu cunoaște cum va arăta noua versiune a playerului și dacă serviciul va putea să-și mențină marca comercială.

Prima versiune a playerului Winamp a apărut în 1997. La doi ani după lansare, proiectul a fost achiziționat de grupul media american AOL. În 2014, Winamp a fost cumpărat de grupul Radionomy. Potrivit lui Sabundzhyan, acum audiența muzicală a softului ajunge la 100 de milioane de utilizatori pe lună, iar marea majoritate a acestora sunt din afara Statelor Unite.

Exit mobile version