Home

Scurt pe doi de weekend: Tesla a vândut peste 100.000 de automobile Model 3

Salutare prieteni! Revin cu sinteza „Scurt pe doi” la o oră neobișnuită. De fapt, este o sinteza a știrilor și evenimentelor care au marcat weekendul precedent.

::TEHNOLOGY & SCIENCE:::::::::

? 1. Tesla și-a depășit așteptările. În doar un an, a reușit să vândă 100 000 de automobile Model 3. În trecut, i-au trebuit câțiva ani pentru a obține o cifră similară pentru modelele Model S și Model X.

??‍? 2. Iată cum poți afla dacă contul tău de Facebook a fost unul din cele 29 de milioane la care au avut acces hackerii.

? 3. Fizicianul Stephen Hawking a prezis apariția unei rase de „superoameni” cu ADN modificat. Cercetătorul credea că, în viitorul apropiat, oamenii bogați își vor putea modifica ADN-ul și cel al copiilor, îmbunătățind memoria, inteligența, imunitatea și longevitatea.

? 4. Activitatea pe care o ai pe Facebook influențează ceea ce îți apare în feedul de pe Instagram.

? 5. Jumătate din toate dispozitivele iOS rulează acum iOS 12.

::MEDIA:::::::::

⏱ 6. Jurnalistul dispărut după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul și nu a mai iesit, Jamal Khashoggi, și-ar fi înregistrat propria moarte cu ajutorul unui Apple Watch.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

? 7. Duminică, 14 octombrie, au demarat lucrările de construcție a „Arenei Chișinău”. Babuc: „Pe acest teren va fi realizată o „bijuterie””

? 8. Cu trei luni înainte de lovitura finală în jaful secolului, Ilan Șor a cheltuit 660 de mii de euro din miliardul furat, pentru o vacanță de lux pe Coasta de Azur.

? 9. Mold-street: Zece ani de la criza financiară mondială. Ce lecții a învățat R. Moldova

? 10. Bătălia pentru activele Asito. Un nou director la compania de asigurări

?? 11. Vectorul european în Constituție: Candu vrea să creeze presiune asupra deputaților PL și PLDM

? 12. De la Hram, la Crăciun: Oaspeții capitalei au fost întâmpinați cu decorațiuni de iarnă

::LIFESTYLE & ECONOMY:::::::::

? 13. Elon Musk a anunțat pe Twitter că, Tesla va produce băuturi alcoolice, mai exact Teslaquila, descrisă drept o băutura alcoolică produsă din agave.

? 14. 4.1 milioane $ – acesta este salariul mediu al directorilor de top din SUA. Iată cine a intrat în topul celor mai bine plătiți CEO din America.

? 15. În Dubai a fost lansat un serviciu de taxiuri fără șofer.

✈️ 16. Singapore Airlines a realizat cel mai lung zbor direct din lume. Avionul a decolat din Singapore și a aterizat la New York, parcurgând peste 15.000 de kilometri în 17 ore și 52 de minute.

Exit mobile version