Home

Scurt pe doi, 15 octombrie: Cum arată smartphone-ul de mărimea unui card bancar

Salutare prieteni! Bine v-am regăsit la zilnica sinteză „Scurt pe doi”. Sper că ați început săptămâna cu multă poftă de muncă. Să vedem care au fost știrile și evenimentele care au marcata această zi de luni:

::TEHNOLOGY:::::::::

? 1. Producătorul american Palm a lansat cel mai mic smartphone „premium” al momentului. Este de mărimea unui card bancar și cântăreşte doar 68 de grame.

? 2. Apple a cumpărat serviciul muzical de analitică Asaii, care declară că poate detecta următorul Justin Biebier în baza unor algoritmi. Principalul produs Asaii este un dashboard care agreghează datele de pe serviciile muzicale online și social media, care ar permite descoperirea starurilor înainte de a deveni faimoși.

⭕️ 3. Adobe are în sfârșit o versiune FULL a Photoshop-ului pentru iPad și a lansat un editor video pentru vloggeri de pe Youtube.

::DIGITAL:::::::::

? 4. O tânără din New York a ajuns cu datorii de cca $10 000 la bancă, doar pentru ca să devină star pe Instagram. A cheltuit banii pe călătorii și shopping pentru ca să arate perfect pe rețeaua de socializare. Rezultatul nu e tocmai cel așteptat. Întreaga istorie, relatată de New York Post aici.

? 5. GRAFIC: Cum arată cheltuielile pentru abonamentele de conținut digital în SUA și Marea Britanie.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

? 6. Toți doritorii vor putea procura seturi de monetărie cu cele patru monede noi de 1, 2, 5 și 10 lei.

??‍⚖️ 7. “Frizerul din Călărași”, condamnat în Italia, care l-a tuns forțat pe un tânăr într-o benzinărie, a fost condamnat și de judecătoria Buiucani. Acesta ar urma să stea 22 de ani la închisoare.

? 8. Ilan Shor va acționa JurnalTV în judecată și amenință că va închide “acest gunoi TV” după alegeri. Asta după ce postul TV a difuzat în weekend o investigație în care se spune că, înainte cu trei luni de lovitura finală în “jaful secolului”, Ilan Șor a cheltuit 660 de mii de euro din miliardul furat, pentru o vacanță de lux pe Coasta de Azur.

?? 9. Un longread bun despre Moldova apare în Kommersant. Țara hibridă: Cum a fost cucerită fără război și revoluție.

?? 10. E bine să știți că, Chișinăul va fi parțial blocat în următoarele zile. Președintele Turciei vine în Moldova.

::LIFESTYLE &I INTERNATIONAL:::::::::

?11. După ce l-a învins spectaculos pe Conor McGregor, rusul Khabib Nurmagomedov a prins curaj și acum l-a chemat în ring pe Floyd Mayweather, iar americanul a acceptat provocarea în această seară.

? 12. Prețul imobilelor din orașul britanic Salisbury a scăzut cu 10% după otrăvirea agentului rus Skripal. Veniturile magazinelor din centrul orașului au scăzut cu 80%

??13. Ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, este însărcinată cu primul lor copil.

***

Prieteni, suntem aproape 200 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

O seară frumoasă!

Exit mobile version