Home

GRAFIC: Cum arată cheltuielile pentru abonamentele de conținut digital în SUA și Marea Britanie

SEO CONCEPT

De-a lungul ultimului deceniu, una dintre provocările majore pentru editorii și creatorii de conținut a fost modul de a determina utilizatorii să plătească pentru conținutul digital pe care erau obișnuiți să îl primească gratuit.

Până în prezent, mulți oameni nu sunt dispuși să plătească pentru accesul la o platformă de știri online, în timp ce nu au nici o problemă să cumpere un ziar tipărit. Lipsa unui produs fizic pare să diminueze valoarea percepută a conținutului digital, în ciuda faptului că în zilele noastre mass-media este, în mare parte, consumată digital. Una din modalitățile de a face utilizatorii să plătească pentru conținutul digital este de a crea un produs / serviciu care să ofere ceva ce nici un produs fizic nu ar putea.

Un exemplu bun sunt servicii de streaming de muzică: pentru o taxă lunară modestă, abonații au acces la milioane și milioane de melodii, creând un serviciu ale cărui avantaje depășesc în mod clar dezavantajul de a nu deține o înregistrare fizică, cel puțin pentru majoritatea consumatorilor.

După cum arată următorul grafic, serviciile de abonament sunt în prezent cel mai popular mod de a consuma conținut digital plătit în SUA și Marea Britanie. Deși distribuția digitală a devenit noua normă pentru conținutul muzical și video, dorința de a plăti pentru conținutul de știri digitale este încă limitată. Interesant este faptul că americanii par să fie mult mai deschiși la cheltuitul banilor pe conținut digital decât o fac britanicii.

Exit mobile version