Home

Scurt pe doi, 12 octombrie: Jurnaliștii care vor activa la televiziunile lui Ilan Șor

Salutare, prieteni. Public azi ultima selecție de știri din această săptămână. Pentru mine a fost una foarte aglomerată, dar și cu multe realizări. Fac un “Huh” și merg în weekend. Vreau să vă mulțumesc pentru feedback-ul pe care l-am primit și pentru recomandările pe care le faceți. Suntem deja peste 170 de membri pe Telegram, iar asta tare mă bucură. Ne reauzim săptămâna viitoare, întâi pe Telegram, apoi aici – pe blog. Weekend liniștit și relaxant! 😉 

::TEHNOLOGY & DIGITAL:::::::::

? 1. Volvo va începe din 2020 să producă mașini autonome (care se conduc singure), având la bază tehnologia Nvidia. Compania a anunțat un nivel 4 de autonomie (din 5).

??‍♀️ 2. Compania Boston Dynamics a publicat joi un scurt videoclip cu titlul „Parkour Atlas”, în care robotul umanoid sare cu dexteritate peste diferite obstacole:

? 3. App Store a generat cu 93% mai multe venituri decât Google Play în T3.

? 4. Facebook a lansat una dintre cele mai importante actualizări din ultimul an și are legătură cu suportul pentru fotografii 3D.

? 5. Waze, compania deținută de Google, și-a lansat la nivel național în SUA propriul serviciu de ride-sharing. Scopul aplicației este să ajute la reducerea traficului, prin oferirea de curse mai multor persoane care circulă în aceeași direcție.

? 6. Noul BMW X4 a fost testat și în Moldova. Dacă sunteți interesați de acest automobil, puteți citi un review AICI.

::SOCIAL & POLITIC:::::::::

✈️ 7. ZDG: „Urmele” lui Șor la Air Moldova. Cum fondatorii companiei care a preluat Air Moldova s-au asociat cu un off-shore din Marea Britanie, gestionat de doi cetățeni ai Israelului. Decizia israelienilor de a se implica în afaceri la Chișinău a fost luată pe 10 august în orășelul Herzliya, acolo unde se afla, în aceeași perioadă, și Ilan Șor, controversatul primar de Orhei.

? 8. Mold-Street: De ce Moldova nu poate deveni un hub energetic din regiune.

? 9. Au apărut numele primilor jurnaliști și prezentatori care vor activa în cadrul televiziunilor „Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”. Newsmaker menționează că printre aceștia se numără Dorina Gherganov și Cristina Moldovanu, dar și interpreta Jasmin, soția lui Ilan Șor.

? 10. Activistul, care în septembrie 2016, l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor de atunci, Octavian Armașu, a fost condamnat la un an de închisoare.

?? 11. Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, a depus jurământul.

?? 12. Vectorul European menționat în Constituția R. Moldova se amână. Așa au decis azi deputații din Parlament.

::INTERNATIONAL:::::::::

? 13. Ucraina a primit aprobarea de a se separa de biserica rusă, fiindu-i acordat dreptul de a-și crea propria autocefalie (independență). Reuters scrie că e cea mai mare schismă în lumea creștină de mii de ani.

? 14. Cumpărătoarea care a licitat 1,4 milioane $ pentru pictura lui Bansky „Girl with Balloon”, care s-a autodistrus după ce a fost cumpărat, va achiziționa „noua operă”.

??‍? 15. TOP 10 țări cu cele mai bune condiții de muncă pentru expați.

::LIFESTYLE:::::::::

? 16. O nouă rubrică pe blog: Trailerele săptămânii 6 – 12 octombrie 2018.

? 17. Vinăria din Vale a lansat un nou vin – APOGEU – o ediție limitată de 4444 de sticle.

?? 18. Iar la desert, o noutate pentru cinefili. Premiera celui de-al treilea sezon al serialului „True Detective” va avea loc la HBO pe 13 ianuarie 2019. Anunțul a fost făcut pe canalul oficial twitter al televiziunii.

Exit mobile version