Home

Scurt pe doi, 11 octombrie: Samsung prezintă primul telefon cu 4 camere

Salutare prieteni! Utilizarea aplicației BlaBlaCar nu mai este gratuită în unele țări, ce bagaj poți lua gratuit cu tine la bordul aeronavelor Wizz Air și cine ar putea fi succesorul lui Elon Musk la Tesla. Iată care au fost știrile și evenimentele care au marcat această zi.

::Technology:::::::::

? 1. Inteligența artificială s-a învățat să se miște după videoclipurile de pe YouTube.

? 2. Creatorii Android dezvoltă un telefon cu AI care va scrie SMS-uri în locul proprietarului.

? 3. Odată cu lansarea electromobilului Audi e-tron, producătorul german a declarat că face all-in în producția de modele electrice. Cu toate acestea, Volkswagen lobează puternic ideea ca reducerea emisiilor de carbon să nu scadă cu 40%, dar cu 30%.

? 4. O echipă de ingenioși a creat o baterie HyperJuice de $299, și pentru telefon, și pentru tabletă, și pentru laptop. Proiectul se derulează pe Kickstarter și a adunat cu mult peste suma solicitată.

? 5. Samsung anunță primul telefon din lume cu 4 camere. Este vorba de modelul A9. Device-ul va fi disponibil pe la mijloc de noiembrie doar în anumite piețe.

::International & Economic:::::::::

? 6. Racheta rusească SOYUZ a revenit de urgență pe pământ, din cauza unei avarii. Dispozitivul a aterizat în Kazahstan.

? 7. Utilizarea aplicației de ride-sharing BlaBlaCar a devenit cu plată pentru utilizatorii din Rusia.

? 8. Financial Times anunță că, principalul candidat la funcția de președinte al consiliului de administrație al companiei Teslei, funcție deținută deținută de Elon Musk, este fiul magnatului media Rupert Murdoch.

? 9. România: Banca Transilvania, BCR și BRD au înregistrat un randament mediu al capitalurilor de peste 21% la jumătatea anului – cea mai ridicată profitabilitate, de trei ori peste media Uniunii Europene.

?? 10. Un studiu Harvard Business Review arată că media de vârstă pentru un antreprenor care atinge succesul este de 45 de ani. Deci, 40’s are the new 20’s 😀

? 12. Forbes a publicat TOP 500 a celor mai buni angajatori din lume. Cum credeți, câte companii din Republica Moldova se regăsesc în top?

::Social:::::::::

? 12. „Clonau” carduri străine, converteau o parte din bani în Bitcoin și cumpărau mașini și case luxoase. O grupare de moldoveni, reținută de oamenii legii.

? 13. Un inginer constructor explică când și în ce condiții va putea fi renovată clădirea din bd. Moscovei

?14. Compania lui Vlad Plahotniuc, FinPar Invest, a vândut trei proprietăți în valoare de peste jumătate de miliard de lei, inclusiv și reședința de afaceri GBC. 

::Politic:::::::::

??‍⚖️ 15. Marți propusă, joi votată. Parlamentul a votat pentru elaborarea proiectului de lege privind alegerea judecătorilor de către popor.

::Lifestyle:::::::::

✈️ 16. Wizz Air schimbă politica de bagaje de la 1 noiembrie. Ce trebuie să știi.

??‍? 17. Coworking-ul iHub se extinde, iar cei de la Dreamups și-au schimbat locația.

***

Prieteni, suntem deja peste 130 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

O seară frumoasă!

Exit mobile version