Home

Scurt pe doi, 9 octombrie: Ce se mai întâmplă cu dosarul Pro Imobil

Salutare prieteni! Astăzi mi-a ieșit cea mai lungă sinteză „Scurt pe doi” de până acum. Mi-a fost greu să omit careva titluri, pentru că a fost o zi plină cu noutăți. Vă reamintesc că, întâi de toate știrile sunt trimise pe canalul meu de Telegram.

::Social::::::::

? 1. Epopeea „Adidas” în Republica Moldova continuă. De această dată, compania se judecă cu un butic din Atrium.

? 2. A fost publicat un nou proiect al clădirii ce ar urma să fie ridicată în locul restaurantului Doina de la Valea Trandafirilor.

? 3. Producătorul de vin Carpe Diem ar putea rămâne fără marca „Femme fatale”. Bulgari Winery și încă o persoană vor să obțină drepturi asupra ei.

?? 4. Pensia moldovenească pierde lupta cu cea transnistreană. Istoria unei familii care a revenit în dreapta Nistrului

? 5. Pro Imobil: ultimele detalii din dosar şi schimbările de la vârful companiei

? 6. S-a stins din viață Sergiu Gavriliță, redactorul-șef al revistei VIP Magazin.

::Politic & International::::::::

?? 7. Ministerul de Externe, despre cum a comentat ambasadoara RM în SUA protestele de la Chișinău: „Nu reprezintă un document oficial”

??‍? 8. PDM vrea ca judecătorii să fie aleși de popor, iar Parlamentul ar urma să vină cu un proiect de modificare a Constituției. Ce spun experți, despre această inițiativă.

❗️ 9. Cazul Skripal: Bellingcat și The Insider au dezvăluit identitatea celui de-al doilea suspect, Alexander Petrov – un medic din cadrul GRU. Investigația poate fi citită în limba rusă pe The Insider și în limba engleză pe Bellingcat.

::Tehnology & Digital::::::::

➕ 10. Rețeaua de socializare a Google+ va fi închisă, după ce jumătate de milion de conturi au fost expuse.

? 11. Audi Q8 este disponibil deja spre vânzare și în Moldova. Prețul lui ajunge la peste 100.000 de euro.

? 12. Tesla Model 3 a obținut un scor maxim în privința siguranței în caz de accident, cu probabilitate foarte mică de leziuni pentru pasageri, potrivit unei Agenției Federale americane pentru Siguranța în Transport.

? 13. O altă știre despre Google. Compania a refuzat să se semneze cu Pentagonul un contract de 10 miliarde de dolari datorită promisiunii de a nu folosi AI în proiectele militare.

?? 14. Rețea LinkedIn a cumpărat un startup pentru a măsura nivelul de fericire al angajaților. Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 500 de milioane de dolari.

? 15. Astăzi a fost lansat Google Pixel 3. Imaginile cu telefonul s-au scurs în presă acum mai bine de o săptămână.

::Lifestyle::::::::

? 16. Luptătorul irlandez Conor McGregor a fost suspendat de UFC

⛽️ 17. Imaginea zilei vine de la posesorul unei maşini electrice din Chişinău. Cam așa este nevoit să o încarce:

***

Prieteni, suntem deja peste 130 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

O seară frumoasă!

Exit mobile version