Home

Cum ar fi să ajungem la București în 23 de minute?

Vă imaginați cum ar fi să ajungem din Chișinău la București în doar 23 de minute? Astăzi vreau să vă prezint o mostră din ce înseamnă viitorul. Hyperloop Transportation Technologies (HTT) este una dintre companiile care implementează provocatoarea idee sugerată de Elon Musk, privind construirea unui sistem de transport public bazat pe tuneluri subterane. Compania californiană a prezentat marți, 2 octombrie, prima capsulă reală din lume care poate transporta pasageri la viteza de 1.200 de km pe oră prin tehnologia tuburilor cu presiune scăzută.

Transport de 32 de m

Capsula, denumită Quintero One, a fost prezentată la ceremonia de deschidere din orașul spaniol Puerto de Santa Maria. Lungimea capsulei este de 32 de metri, iar compartimentul pentru pasageri este de 15 metri. Cântărește Quintero One 5 tone și este fabricată aproape în întregime din material compozit.

Inginerii au petrecut la dezvoltarea proiectului capsulei 21.000 de ore, iar asamblarea a durat 5000 de ore.
Capsulă a fost construită în sudul Spaniei, la compania aeronautică Airtificial, care a devenit partener HTT.

„Suntem mândri de cooperarea noastră cu HyperloopTT, împreună depășim barierele și oferim noi oportunități de utilizare a materialelor inteligente în domeniul transportului și producției. Astăzi am introdus un vehicul nou, aproape complet creat folosind materiale compozite. Datorită acestui fapt, capsula Hyperloop este probabil cel mai sigur vehicul din lume”, a declarat Rafael Contreras, co-fondator și președinte al Airtificial.

Gata de transport din 2019

După prezentare, Quintero One va fi mutată la Centrul de Cercetare Hyperloop TT din Toulouse, Franța, unde capsula va fi supusă unei asamblări finale. Apoi, aceasta va fi integrată în sistemul de transport Hyperloop pentru a funcționa pe una dintre primele rute comerciale. Capsula va fi gata să transporte primii pasageri în 2019.

„În numai cinci ani, am ameliorat toate problemele ridicate de tehnologia necesară pentru Hyperloop, cu noul nostru sistem de levitație, pompele noastre de vid, bateriile și elementele compozite inteligente. Această capsulă va face parte din cel mai eficient sistem de transport creat vreodată”, a declarat Dirk Ahlbom, directorul general al Hyperloop TT.

HTT nu a spus pentru câte persoane a fost proiectată capsula. Potrivit unor surse, acesta poate găzdui aproximativ 80 de persoane. Inginerii sugerează că Quintero One poate fi perceput ca o „aeronavă fără aripi”. Pentru a crea o capsulă destinată călătoriilor subterane, inginerii au fost nevoiți să aplice tehnologii utilizate în industria aerospațială.

Tehnologia Hyperloop va permite capsulelor să depășească și cea mai inovativă tehnologie din prezent, aceea a trenurilor Maglev, care levitează deasupra șinelor.

La realizarea unor capsule similare lucrează în prezent și Boring Company, compania lui Elon Musk, și Virgin Hyperloop One, compania excentricului miliardar Richard Branson.

Prieteni, sunt deja peste 100 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

Exit mobile version