Home

Scurt pe doi, 3 octombrie: Vesela de unica folosință ar putea fi interzisa în Moldova

Bine v-am regăsit, prieteni, la Scurt pe doi, un experiment pe care îl fac pe Telegram și pe blog, unde distribuit știrile interesante pe care le-am văzut azi. Mesajul vine puțin mai târziu din cauza unor erori tehnice, care mi-au furat ceva timp până a găsi o soluție. Trecem la lectură:

::SOCIAL::::::::

? 1. Vestă bună! Cetățenii nu vor mai fi obligați să prezinte cazierul judiciar. Polița de asigurare medicală și certificatul medical pe suport de hârtie au fost anulate.

? 2. Utilizarea și comercializarea veselei de unică folosință din plastic ar putea fi interzisă în Republica Moldova

::POLITIC & INTERNATIONAL::::::::

? 3. Maia Sandu a cerut Procuraturii începerea urmăririi penale împotriva lui Vlad Plahotniuc și inițierea procedurii de confiscare a averii nejustificate a liderului PDM.

⚒ 4. Șor vrea să renască colhozurile. Politicianul este convins că, doar așa, Moldova va ieși din criză și va „înflori”.

? 5. Președintele Armeniei a demis șase miniștri la cererea premierului Nikol Pașinian. Partidele din care fac parte cei șase au votat în Parlament pentru o lege care complică declanșarea de alegeri generale anticipate.

? 6. PDM a plătit peste 2 mln de lei în prima jumătate a lui 2018 pentru activități de lobby unei companii americane.

?? 7. A fost dat startul programului Loteria vizelor pentru SUA.

::ECONOMY & TEHNOLOGY::::::::

? 8. Acțiunile Tesla au crescut cu 16% după ce Ilon Mask și-a dat acordul să demisioneze din funcția de șef al consiliului de administrație și să plătească o amendă de 40 de milioane $.

? 9. A fost prezentată prima capsulă reală care poate transporta pasageri la viteza de 1.200 de km/h prin tehnologia tuburilor cu presiune scăzută.

? 10. A fost lansat noul model de Toyota Camry Hybrid.

::DIGITAL & MEDIA::::::::

? 11. Facebook ar putea fi amendat cu 1,6 miliarde $ pentru scurgerea de date a celor 50 de milioane de utilizatori

? 12. Mass-media britanică a propus autorităților să ceară bani celor de la Facebook și Google pentru susținerea jurnalismul

? 13. Am putea scăpa de buletinele de identitate. Apple a anunțat că trei universități din SUA vor permite studenților să folosească ID-ul digital introdus în iOS 12. Aceștia vor putea adăuga ID-ul în aplicația Apple Wallet, putând ulterior să folosească iPhone-ul sau Apple Watch-ul pentru a accesa facilitățile cu identificare.

? 14. Netflix consumă 15% din traficul de internet global. Cine se situează pe poziția a 2-a și a 3-a?

::LIFESTYLE::::::::

? 15. O știre nu foarte proaspătă, dar care arată când de important devine trendul mâncării sănătoase. Cei de la McDonalds elimină aditivii artificiali din bugeri.

Prieteni, sunt deja peste 100 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

O seară frumoasă!

Exit mobile version