Home

Netflix consumă 15% din traficul de internet global

Serviciul video de streaming Netflix consumă 15% din traficul de internet global. Acest lucru este constatat într-un studiu al Global Internet Phenomena Report, furnizat de compania Sandvine.

Conținutul video (de ex. înregistrările sau transmisiunile live) reprezintă 58% din totalul traficului descărcat de utilizatori în rețea. În clasamentul global, pe locul al doilea se situează categoria serviciilor de streaming video, în care Sandvine a inclus mai multe site-uri de dimensiuni medii. Top 3 îl închide YouTube, care are 11,4% din consumul de trafic pe Internet.

În SUA, cota de trafic consumată de Netflix este de 19,1%. Sandvine observă că, fără a folosi tehnologia de comprimare video, Netflix ar putea tripla volumul de trafic consumat pentru a obține o cotă de 40% în SUA.

Studiul Global Internet Phenomena Report indică, de asemenea, problema pirateriei online: 22% din traficul descărcat pe Internet îi revine tehnologiei BitTorrent. În regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), BitTorrent reprezintă mai mult de 31% din traficul consumat.

Sandvine a utilizat în cadrul studiului datele a 150 de operatori de telefonie mobilă și fixă din Internet. Analiștii au analizat traficul descarcat și încărcat în rețea.

Exit mobile version