Home

Scurt pe doi, 2 octombrie: AirMoldova – vândută, MAIB – cu noi investitori

Bine v-am găsit, prieteni! Astăzi este cea de-a zecea ediție a rubricii „Scurt pe doi”, un experiment pe care îl fac pe canalul meu de Telegram, dar și aici pe blog. Iată prin ce știri și evenimente s-a remarcat ziua de 2 octombrie.

::TRAVEL & Economy::::::::

? 1. Moldova apare în revista VOGUE: De ce e o destinație vinicolă bună acum?

✈️ 2. E oficial! Doi moldoveni și compania românească BlueAir au cumpărat întreprinderea de stat Air Moldova.

::POLITICS & International::::::::

⚖️ 3. Curtea Constituțională a hotărât: cetățenii Republicii Moldova au dreptul să inițieze referendumuri legislative.

? 4. BERD și două fonduri de investiții private achiziționează un pachet de 41.09% în Moldova-Agroindbank.

?? 5. Unul din suspecții în cazul Skripal ar fi condus operațiunea de evacuare a lui Victor Ianukovich după EuroMaidan.

? 6. Veaceslav Platon, reținut după denunțurile lui Ilan Shor, a oferit un interviu exclusiv pentru Rise Moldova. Acesta spune că pentru reținerea sa în Ucraina s-au plătit cca 3 milioane de dolari SUA.

? 7. După TV8, și echipa JurnalTV este interzisă la briefingurile organizate de PD. Andrian Candu: Partidul nu este instituție publică

? 8. Câteva ONG-uri culturale care au susținut votul uninominal beneficiază de bani publici oferiți de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

::DIGITAL & Media::::::::

? 9. Netflix va permite publicului să aleagă scenariul cum se termină serialul Black Mirror.

? 10. Estonia a dat în judecată firma care a creat ID-urile electronice pentru cetățeni. În cerere, statul estonian cere despăgubiri de la firma franco-olandeză Gemalto, care a admis  o breșă de securitate, care a fost descoperită anul trecut. Estonia s-a declarat cea mai digitală țară din lume, introducând conceptul de “e-government”.

? 11. Americanii adulți utilizează internetul în proporție de 89%, 77% folosesc smartphone-uri, iar 69% au cont pe rețele de socializare (69%). Cifrele s-a plafonat, suferind puține modificări față de 2016.

☕️ 12. O cafenea din SUA oferă cafea gratuită studenților care prezintă ID-ul sau legitimația de student. În schimb, localul are dreptul să vândă datele tale personale unor terțe părți (agenții publicitate, clienți, etc.)

? 13. 10 cifre frumoase despre vinul moldovenesc.

Prieteni, sunt deja peste 100 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag!

O seară frumoasă!

Exit mobile version