Home

Țara care își va răsplăti cetățenii cu 700 de milioane $

„Noutăți” din altă Galaxie. Guvernul din Singapore a decis să ofere o recompensă cetățenilor săi în mărime de 512 milioane de dolari singaporezi (echivalentul a 700 milioane dolari SUA). Gestul executivului vine drept „mulțumire” pentru contribuția cetățenilor la dezvoltarea economiei naționale. Oare când vom ajunge și noi la nivelul acesta?

Plățile vor fi efectuate către 2,8 milioane de cetățeni ai Singapore-ului, care au depășit vârsta 21 de ani. Suma recompensei va depinde de venitul cetățeanului pentru anul 2017.

Recompense de sute de dolari

Cei care au câștigat în 2017 până la 20,5 mii $ singaporezi vor primi 219,5 $ singaporezi, iar cei care au înregistrat un venit anual între 20,5-73 mii $ singaporezi, vor fi recompensați  cu câte 146 de $ locali. Dacă un cetățean a câștigat mai mult de 73 mii $ singaporezi într-un an, autoritățile îl vor recompensa cu 73 de $ singaoprezi.

Ministerul Finanțelor din orașul-stat a subliniat că, suma recompensei către proprietarii care dețin mai multe bunuri imobiliare va fi de 73 $, indiferent de venitul anual. Începând cu data de 2 octombrie 2018, locuitorii țării vor începe să primească scrisori cu informații despre plățile respective. Ministerul Finanțelor intenționează să finalizeze toate plățile până la sfârșitul acestui an.

Surplus la buget, împărțit cetățenilor

În februarie curent, autoritățile din Singapore au declarat că în anul 2017 creșterea economică a statului a constituit 3,6%, indicatorul fiind dublu față de prognozele făcute anterior de autorități. Singapore a încheiat anul fiscal 2017 cu un surplus de 9,6 miliarde de dolari singaporezi.

Nu este prima oară când autoritățile statului recurg la un asemenea „gest”. În 2011, statul le-a oferit, de asemenea, rezidenților bonusuri în numerar pentru dezvoltarea economiei: atunci 2,5 milioane de adulți din Singapore au primit în total un miliard de dolari.

Prieteni, sunt deja peste 100 de oameni abonați la canalul meu de Telegram, motiv pentru care vă invit în vizită. Aici fac share de informații interesante și importante. Vă aștept cu drag. 

Exit mobile version