Home

Topul celor mai bune vinuri moldovenești până în 125 lei

De câte ori v-ați blocat atunci când ați ajuns în fața unui raft cu zeci de tipuri de vinuri și efectiv nu știați ce vin să alegi pentru o cină acasă sau pentru un alt eveniment important din viață voastră? Eu am trecut prin asta de nenumărate ori, iar cel mai des alegeam vinul pe care îl cunoșteam, uneori chiar m-am lăsat dus de valul popularității unui anumit brand.

Păi, bine, pentru cei mai „puțin școliți în oenologie” a fost lansat un îndrumător al celor mai bune vinuri din Republica Moldova – „Fine Wine Guide 2018”. Broșura, de fapt, reprezintă un îndrumător în care orice consumator își poate găsi un vin pe buzunarul său.

Revista a fost editată de Andrei Cibotaru, autorul blogului FineWine.md și Victor Bunescu, fondatorul magazinului online Vincuvin.shop, iar ca topul să nu fie unul subiectiv aceștia au recurs și la ajutorul următoarelor persoane: Elizaveta Breahnă, expertă în vinificație și oenolog cu o experiență bogată, Corneliu Tiulenev, manager sommelier în mai multe restaurante din Copenhaga și Londra.

Ghidul conține o selecție de 50 de vinuri moldovenești, sortate pe trei categorii de preț:

  • până la 125 de lei;
  • între 125 și 225 de lei
  • peste 225 de lei.

Este important să menționeză că, ghidul reprezintă o selecție non-erarhică de vinuri – seci, spumante, ice-wine, albe, roze, roșii, etc. În broșură sunt reprezentate peste 20 de crame, de la cele mai cunoscute până la afaceri mici de familie, iar o vinărie a putut fi reprezentată de cel mult 3 vinuri. Fine Wine Guide a fost editat în limba română, urmând să fie tradus și tipărit în versiunea engleză.

Pinot Grigio, unul dintre vinurile albe preferate de mine

Cei care vor să intre în posesia unui astfel de ghid, o pot face la Ziua Națională a Vinului, acolo unde va fi prezentat publicului larg. Ghidul a fost editat într-un tiraj de 3.000 de exemplare, urmând să fie distribuit în hotele, restaurante și la evenimente dedicate vinului.

Mai jos găsiți o selecție a celor mai bune vinuri:

***

Prieteni vă reamintesc că mă găsiți și pe canalul meu de Telegram, unde, printre altele, veți găsi întreaga listă a vinurilor prezente în revista Fine Wine 2018, grupate pe categoriile până la 125 lei, între 125-255 lei și la prețul de peste 255 lei.

Exit mobile version