Home

Vom fi printre primii care vor testa tehnologia 5G în 2019

Orange Moldova a anunțat că obiectivul principal al companiei pentru anul viitor este testarea rețelei 5G. Anunțul a fost făcut de către directorul general adjunct al Grupului Orange, Ramon Fernandez și directorul operațional pentru Europa, Jean-Marc Vignolles, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o cu premierul Pavel Filip.

Totodată, o altă direcție prioritară a companiei va fi dezvoltarea serviciilor financiare pe mobil care vor permite efectuarea achitărilor online în țară și peste hotarele ei, prin intermediul telefoanelor mobile, inclusiv plata serviciilor comunale și transferuri de la persoană la persoană (P2P).

Cât de rapid poate fi 5G?

5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă și va oferi viteze de 10 ori mai mari decât în prezent. Teoretic, tehnologia permite viteza de la 1 la 20 Gbps. Oricum, în caz practic, să ne așteptăm la o viteză de 1Gbps pe rețeaua 5G va fi deja wow.
Noua tehnologie ar urma să ofere o experienţă similară celei de fibră optică, însă livrată cu ajutorul unei soluții wireless fixe. Cât de rapid ar urma să fie 5G? Atât de rapid încât un film 4K va putea fi descărcat în circa 18 secunde.

A rămas doar să plătim pentru ele 😀

Exit mobile version