Home

Scurt pe doi: Ce s-a întâmplat pe 23 septembrie

Salutare prieteni! Am dat startul unei noi săptămâni de muncă: cu ploi, mai puține grade în termometre și un echinocțiul de toamna, care marchează, de fapt, prima zi oficiala de toamnă. Să vedem prin ce știri și evenimente s-a evidențiat această zi.

1. Cum președintele țării, Igor Dodon, a fost suspendat pentru a patra oară la cererea democraților. Detalii AICI.

2. Colectări necopilărești în grădinițele din Capitală: Câte 1.600 de lei pentru ziua profesorului și produse de igienă. La ce instituție se întâmplă asta vedeți AICI.

3. Online-ul moldovenesc, invadat de propaganda rusă: Iată trei site-uri care promovează interesele Kremlinului.

4. #ViorelMustGoOn. Regizorul Viorel Mardare mai are nevoie de 60.000 de euro pentru tratamentul împotriva cancerului. Mai multe detalii găsiți în această postare.

5. Suedia va atinge în acest an obiectivul privind energia regenerabilă setat pentru din anul 2030. Țara scandinavă și-a stabilit obiectivul să producă 50% din energia electrică consumată în ţară din surse regenerabile de energie până în 2030 și o producție de energie regenerabilă de 100% până în 2040. Detalii AICI.

6. După SIS și SPPS. Angajații Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vor fi asigurați cu locuință de serviciu sau bani pentru chirie. Detalii AICI.

7. Airbnb, schimbă legea. Proprietarii de case ar putea primi acțiuni în cadrul companiei. Detalii AICI.

8. Angajații unui restaurant și-au dat în judecată angajatorul pentru că nu ar fi primit bacșiș pentru deservirea lui Mark Zuckerberg. Detalii AICI.

9. Presa: Michael Kors urmează să cumpere casa de modă Versace pentru două miliarde de dolari. Detalii AICI.

10. Doi soți din Australia călătoresc de 14 ani în jurul lumii, cu un camion, iar acum au ajuns și în Moldova. Mai multe detalii despre această experiență vedeți în acest reportaj.

11. Cine citește cel mai mult în Europa și cât citesc moldovenii? Detalii AICI.

12. Trupa Metallica va concerta la București anul viitor. Detalii despre bilete.

Pentru că să primiți știrile pe Telegram, vă invit să vă abonați la canalul meu aici.

O seară cât mai caldă!

Exit mobile version