Home

Alexa în mașină, pe perete și în bucătărie. Ce gadgeturi a lansat Amazon la prezentarea din 20 septembrie

Gigantul american Amazon a prezentat joi, 20 septembrie, la sediul companiei din Seattle nu mai puțin de 11 dispozitive noi care sunt legate de asistentul digital Alexa sau brandul Echo. Printre acestea se numără un cuptor cu microunde ce va funcționa prin comenzi vocale sau un conector inteligent care permite utilizatorilor să controleze price priză din locuință folosind doar vocea.

Echo Input – este un dispozitiv pentru conectarea la difuzoare terțe, ceea ce vă permite să vă conectați asistentul de voce Alexa la orice difuzor. Intrarea Echo este echipată cu patru microfoane încorporate, nu are difuzoare proprii. Aparatul poate fi conectat la sistemul audio utilizând Bluetoothul sau un cablu de 3,5 mm. Până la sfârșitul anului 2018 Echo Input va intra în vânzare în SUA, Marea Britanie și Germania. Prețul dispozitivului este de 35 USD.

Echo Sub – Amazon a introdus primul său subwoofer Echo Sub 100W, care se poate conecta la alte dispozitive Echo și creează astfel un sistem audio 2.1 ce promite o calitate foarte bună a sunetului. Prețul este de 130 USD.

De asemenea, compania a prezentat sistemele stereo Echo Link și Link Amp pentru sistemele home cinema. Link necesită un receptor AV pentru recepția și decodarea semnalelor. Link Amp este echipat cu un amplificator dual-canal de 60 wați, poate fi conectat direct la difuzoare.

Echo Link costă 200 dolari, iar livrările pentru acest produs vor începe la sfârșitul anului 2018. Echo Link Amp costă 300 de dolari și va fi lansat la începutul anului 2019.

Echo Plus – dispozitivula primit un design nou, un sunet mai curat și un senzor de temperatură încorporat, care va permite să personalizați comenzile către Alexa în anumite scenarii. De exemplu, dacă temperatura din cameră ajunge la un anumit nivel, Alexa va porni ventilatorul. Prețul Echo Plus a rămas același – 150 $.

Noul difuzor Echo Dot va costa 50 de dolari și se laudă cu un sunet mai bun și mai puternic. Amazon a spus că Echo Dot este „cel mai bine vândut vorbitor vreodată”, iar precomenzile pot fi deja lansate.

Amazon Smart Plug – adaugă control vocal pentru diversele dispozitive conectate la priză, care va permite utilizatorilor să controleze priza utilizând comenzile vocale Alexa, prin intermediul unui difuzor inteligent Echo. Smart Plug costă 25 $, este disponibil pentru pre-comandă începând cu 20 septembrie. Livrările vor începe în octombrie 2018.

AmazonBasics Microwave – cuptorul cu microunde ce poate fi controlat prin comenzile vocale via Alexa și care este capabil să precizeze timpul de gătire. De exemplu, puteți să-i cereți să pornească pentru „două minute și 30 de secunde la putere medie”, „să decongeleze mazărea” sau „să gătească cartofi copți”, iar Alexa va porni modul dorit și va alege timpul necesar. Cuptorul cu microunde costă 60 de dolari.

Amazon a introdus cea de-a doua versiune a asistentului vocal Echo Show, versiunea video a difuzorului inteligent, care are un ecran tactil și suport pentru apeluri video. Spre deosebire de versiunea anterioară, modelul nou a primit un ecran HD mai mare, mai exact unul de 10 inci (25,4 cm), și difuzoare laterale. Echo Show a primit de asemenea suport pentru browserele Skype și web (Firefox și propriul browser Amazon – Silk). A doua generație de Echo Show, la fel ca prima versiune, costă 230 dolari.

Alexa pentru mașini sau Echo Auto – un accesoriu care vă permite să integrați asistentul digital Alexa în automobil. Acesta se conectează la mașină prin USB sau portul pentru brichetă de 12V și dobândește acces la internet prin conectarea la telefon via Bluetooth. Cu ajutorul Echo Auto puteți să faceți o listă de cumpărături, să întrebați Alexa unde este cel mai apropiat Starbucks și să stabiliți un traseu spre acesta, pe care sistemul îl va afișa în Google Maps pe smartphone. Echo Auto va costa 49,99 dolari, dar primii utilizatori Amazon vor achita pentru el doar 24.99 dolari.

Echo Wall Clock – un ceas de perete cu suport pentru Alexa și LED-uri care afișează timpul rămas până la alarmele setate. Prețul dispozitivului este de 30 USD.

Fire TV Recast – primul produs de tip DVR lansat de Amazon. Dispozitivul vă va permite să înregistrați simultan până la patru emisiuni TV și să le retransmită către orice dispozitiv Amazon din casă. Prețul este de la 230 USD.

Security Stick Up Cam – cameră ce poate fi instalată atât în afară, cât și în interiorul casei. Echipată cu senzori de mișcare și posibiitatea filmării pe timp de noapte. Dispozitivul va fi vândut în două configurații – cu fir sau cu baterii. Sistemul va emite video de la camere către dispozitivul utilizatorului în rezoluție de 1080p. Prețul pornește de la 180 $.

Exit mobile version