Home

Bye, bye Tinder? Facebook a lansat propriul serviciu de dating

Facebook a lansat oficial propriul serviciu de dating, despre care Mark Zuckerberg a anunţat la conferinţa F8, în luna mai, în California. La moment, noul serviciu funcționează doar în regim de test în Columbia.

Potrivit reprezentanților Facebook, numărul de utilizatori ai rețelei de socializare este de 2,2 miliarde de persoane, iar aproximativ 200 de milioane dintre ei au indicat în profil că sunt singuri. Facebook Dating nu este o aplicație separată, ci un serviciu în interiorul rețelei sociale.

Utilizatorii vor putea să-și creeze un profil „matrimonial” separat de profilul principal, care nu va fi vizibil pentru prietenii din rețea, iar potențialii parteneri vor fi recomandaţi pe baza preferințelor, punctelor de interes menționate, precum şi a prietenilor comuni.

Cum funcționează?

În profilul personal, aceștia vor putea adăuga o descriere, locul de muncă, educația, sexul (nu doar “feminin” sau “masculin”), orientarea sexuală, atitudinea față de religie, dacă au sau nu copii și vor putea adăuga un mix de fotografii de pe propria pagină. Nu va fi posibilă schimbarea vârstei, locului de reședință și numele – această informație va fi importată din profilul principal.

Spre deosebire de Tinder, cea mai populară aplicație de dating a momentului, Facebook Dating nu va oferi opțiunea de a glisa în stânga sau dreapta. Pentru a reacționa la profilul unui alt utilizator, puteți face clic pe unul dintre butoanele: „interesat” sau „nu sunt interesat”.

Spre deosebire de Tinder, pe Facebook Dating poți scrie mesaje oricui. Mesajele primite de la alți utilizatori pot fi văzute în fila „interesat”. Dacă utilizatorul decide să răspundă la mesaj, se va trece la fila „conversații”. Trimiterea imaginilor în astfel de dialoguri nu va putea fi posibilă și asta deoarece compania vrea să împiedice trimiterea de fotografii erotice care nu au fost solicitate.

Poți să îți cauți perechea pe o distanță maximă de 100 de kilometri.

Ce face deosebit serviciul Facebook Dating este integrarea acestuia cu serviciile Groups și Events, maximizând astfel informațiile de la utilizatori.

Va fi gratuit și fără reclame

Facebook anunță că nu va monetiza serviciul de dating, nu va avea reclame sau servicii premium, dar încă nu se știe când acesta va deveni funcțional în afara Columbiei. De ce a fost aleasă această țară? Compania susține că din cauza atitudinii pozitive față de datingul online și a unui număr mare de utilizatori: în Columbia, Facebook-ul este folosit de 30 de milioane de persoane. Serviciul va fi disponibil doar celor peste 18 ani.

Momentat, serviciul este disponibil doar în varianta de aplicația, nu și pe desktop. În luna mai, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțată că utilizatorii vor putea activa și dezactiva profilul de dating după voință. Serviciul va recomanda utilizatorilor doar persoanele care nu au fost adăugate anterior în prieteni și cele care nu au statutul de „căsătorit” sau „într-o relație”.

„Va fi pentru a construi relaţii reale, pe termen lung, nu doar pentru aventuri de o noapte”, a spus în luna mai Zuckerberg, care a subliniat că, în SUA, unul din trei mariaje începe de la o relaţie online.

TechCrunch notează că Facebook are toate șansele de a bate concurenții pe piața de online-dating. Asta deoarece rețeaua de socializare are „tone de date” despre utilizatorii săi, iar acest lucru poate ajuta algoritmii să combine persoanele cu adevărat potrivite pentru comunicare. În plus, după recentele scandaluri, compania continuă să sublinieze că pentru ea nu este nimic mai important decât asigurarea securității datelor, iar acest lucru le poate da o oarecare încredere viitorilor utilizatori ai serviciului.

Exit mobile version