Home

Appscope – aplicația pentru cei care urăsc să instaleze aplicații în telefon

Aplicațiile sunt cele care ne fac telefoanele mai utile, cu excepția cazului când acestea ocupă prea mult spațiu de stocare sau ne „fură” prea mult din timp. Personal, mi-ar fi mai greu fără unele aplicații mobile pentru că unele din ele chiar îmi ușurează viața, mă ajută să-mi planific timpul și banii mai ușor.

Păi, bine, acum cei care urăsc să-și instaleze diferite aplicații în telefon au o alternativă – Appscope, o aplicație web progresivă (PWA), care, de facto este un magazin de aplicații web ce funcționează direct din browser. Aplicațiile nu necesită instalare și oferă o experiență nativă de utilizare. La moment sunt disponibile aplicații precum Instagram , Twitter, jocuri, aplicații de gestionare a timpului sau educaționale pentru învățarea limbilor străine.

Aplicațiile web progresive sunt capabile să se încarce instantaneu, chiar dacă nu ai o conexiune excelentă la internet. Acest lucru se datorează pre-caching-ului – aplicația rămâne în permanență actualizată datorită unei arhive „cache” salvată în memoria browserului. În cazul în care plasăm iconița aplicației pe ecranul telefonului mobil, ea se va deschide fără bara pentru adresa web (URL), exact precum o aplicație nativă.

Experiența este atât de naturală, încât este aproape imposibil să-ți dai seama că de fapt folosești doar un site Web.

Pe Appscope, aplicațiile sunt grupate în categorii și este conceput să semene cu un magazin de aplicații – este plin de descrieri scurte, capturi de ecran și câteva informații tehnice.

De ce să folosiți aplicații web de pe Appscope?

Pentru că nu ocupă spațiu în dispozitivul tău, este utilă dacă nu ai memorie, dacă folosești un model mai vechi de telefon și consumi mai puțin trafic de internet. Aplicațiile de acest gen sunt utile atunci când dorești evitarea instalării aplicațiilor, dacă ți se pare că le folosești prea mult.

Spre exemplu, ai o problemă cu Instagram și chiar dacă încerci să te limitezi la deschiderea doar de câteva ori pe zi, realizezi că la sfârșitul zilei ai folosit aplicația, în medie, între 10 și 20 de ori pe zi. Folosirea aplicațiilor web, în detrimentul aplicațiilor native ușor accesibile, te-ar putea să ajuta să-ți reduci dependența. În Republica Moldova, tehnologia PWA este utilizată la noua versiune mobilă a site-ului UNIMEDIA.info.

Exit mobile version