Home

Scurt pe doi: Ce s-a întâmplat pe 19 septembrie

Salutare prieteni! Vreau să vă propun o nouă rubrică pe blog „Scurt pe doi”, unde veți găsi la sfârșitul fiecărei zile o selecție a celor mai importante/interesante știri sau subiecte de actualitate. Topul, bineînțeles că este unul subiectiv, dar voi încerca să fie unul echilibrat, atât cu subiecte sociale și politice, dar și cu noutăți din business sau IT.

Să-i dăm bătaie:

1. Compania Aeriană „Air Moldova” ar putea să ajungă în proprietatea unei companii românești. Potrivit unor surse neoficiale, „Blue Air” ar fi investitorul interesat de achiziționarea întreprinderii moldovenești. Dacă tranzacția va avea loc, oare vom avea bilete mai ieftine? Mai multe detalii AICI.

2. Respiro pentru Șor. Curtea de Apel Cahul a admis, miercuri, demersul avocaților lui Ilan Șor privind efectuarea expertizei financiar-contabile și a programat următoarea ședință pentru 17 decembrie, 2018. Experții susțin că astfel de expertize durează de obicei ani întregi. Mai multe detalii AICI.

3. Între timp, cei de la Centrul de Politici și Reforme din Moldova au analizat cum „OrheiLand”, parcul de distracții gratuit pentru toți, a fost construit din surse dubioase și cum fundațiile de binefacere folosite de politicieni nu sunt reglementate de lege. Mai multe detalii AICI.

4. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) ar putea fi în imposibilitatea de a verifica dacă liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, deține sau nu cele patru vile de lux, despre care a dezvălui RISE Moldova în cadrul unei investigații. Mai multe detalii AICI.

5. Vinăria Purcari ar putea prelua cramele Huși, unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova de peste Prut și care se află în fază de faliment suspendat. Mai multe detalii AICI.

6. Între timp, primul skatepark din Chișinău, care este amenajat în apropiere de Centrul „Artico”, riscă să fie închis la doar câteva luni de la inaugurare. Lotul de pământ, unde este amplasat skateparkul, aparține Centrului Artico și este închiriat. Acum cei de la Artico vor să lichideze această zonă. Mai multe detalii AICI.

7. Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Profesional în SUA), runda 6 septembrie – 5 noiembrie 2018. Mai multe detalii AICI.

8. Un review la noul sistem de operare iOS 12, care este acum disponibil pentru download pentru toți posesorii de iPhone. Mai multe detalii AICI.

9. Tu deja te-ai înscris la Maratonul Internațional Chișinău? Dacă încă nu ești pe lista participanților, accesează marathon.md.

Pentru că să primiți știrile pe Telegram, vă invit să vă abonați la canalul meu aici.

O seară frumosă!

Exit mobile version