Home

Un miliardar a cumpărat revista TIME pentru 190 de milioane de dolari

MCX100 NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 07/12/2016.- Fotografía facilitada por la revista Time que muestra al presidente electo de Estados Unidos, Donald Trump, en la portada de su número 19 del mes diciembre en Nueva York, Estados Unidos, hoy 7 de diciembre de 2016. El presidente electo de EEUU, Donald Trump, se convirtió hoy en la persona del año elegida por la revista Time, entre una lista de figuras o el grupo de individuos que resaltan en las noticias a lo largo del año. EFE/- SÓLO USO EDITORIAL/PROHIBIDA SU VENTA

Celebra revistă săptămânală americană a fost vândută pentru 190 de milioane de dolari. Tranzacția vine după ce acum opt luni publicația a fost achiziționată de grupul media Meredith Corporations. Noii proprietari sunt Marc Benioff, co-fondatorul și CEO Salesforce.com – o companie specializată în servicii de cloud și soția acestuia, Lynne Benioff, scrie presa americană.

Partea legală a tranzacției ar urma fie încheiată în termen de 30 de zile. Soții Benioff au cumpărat revista ca persoane particulare, iar achiziția ar fi o investiție „de familie”.

Presa, de vânzare

Potrivit unui comunicat remis de către Meredith Corporations, Mark și Lynn Benioff nu se vor implica în operațiunile cotidiene și nici în politica editorială a celor de la TIME. Aceasta va fi responsabilitatea actualei echipe de conducere a TIME.

În luna martie, grupul de media şi marketing american Meredith, care a cumpărat Time Inc., pentru 2,8 miliarde de dolari, iar la sfârşitul lunii noiembrie 2017, deja a anunţat că vrea să vândă patru publicaţii din grup – TIME, Fortune, Money şi Sports Illustrated. Anterior și alte personalități din lumea businessului au intrat în afaceri din domeniul mass-mediei, printre aceștia se numără șeful de la Amazon Jeff Bezos, care a devenit, în 2013, proprietarul ziarului The Washington Post, Patrick Soon-Shiong, lider în biotehnologie, a cumpărat The Los Angeles Times. În 2017, Laurene Powell Jobs, soția lui Steve Jobs, a cumpărat acțiuni majoritare ale publicației The Atlantic.

Tirajul TIME

Potrivit unui raport din 2016 depus de Time Inc., TIME avea un tiraj mediu de 3 milioane de exemplare. Perioada de glorie a revistei însă sunt anii ’90 – pe atunci publicația avea un tiraj de 4,2 milioane de exemplare. Actualmente, cea mai populară revistă americană este People, care aparține grupului Meredith, are un tiraj mediu de 3,4 milioane de exemplare.

Revista a fost publicată prima oară la data de 3 martie 1923 și a fost deținută până la începutul acestui an de gigantul media și cinema Time Warner.

Revista TIME este publicată simultan în Canada, având o secțiune de reclamă total diferită de cea din Statele Unite ale Americii. Există o ediție europeană, cunoscută anterior sub numele de Time Atlantic, care este publicată la Londra. Time Europe acoperă subiecte referitoare la Orientul Mijlociu, Africa și, începând cu 2003, America Latină. Există, de asemenea, o ediție dedicată Asiei, Time Asia, cu sediul în Hong Kong. Varianta Oceaniei, publicată la Sydney, acoperă Australia, Noua Zeelandă și toate Insulele Pacificului.

În anumite campanii de reclamă, revista a sugerat că literele TIME sunt un acronim (mai exact, un backronym) pentru “The International Magazine of Events,” (în română: Revista internațională a evenimentelor).

Exit mobile version