Home

GRAFIC. Moldcell vs Orange vs Unite. Cine e liderul pieței care pierde clienți?

Piața serviciilor de telefonie mobilă continuă să înregistreze o tendință negativă. Cei trei operatori pierd atât clienți, cât și din volumul de trafic de voce generat. Desigur că, aceste aspecte se răsfrâng și asupra cifrelor din vânzări: volumul total al veniturilor realizate de Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom – Unite au scăzut cu aproape 100 milioane de lei, față de aceeași perioadă a anului trecut și s-a totalizat la cifra de 1,5 miliarde de lei. Cel puțin așa arată datele prezentate Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Potrivit agenției, per total numărul utilizatorilor s-a micșorat cu 51.5 mii față de sfârșitul anului 2017, până la 4 milioane 408,5 mii. Cea mai mare pierdere a fost înregistrată de Orange Moldova – care și-a „subțiat” portofoliul de 42,6 mii de clienți. Chiar și așa, compania deține cea mai mare cotă de piață după numărul de clienți și volumul vânzărilor.

Cei mai vorbăreți clienți

Apropo, durata medie a unui apel în perioada menționată a fost 1,7 minute, iar cei mai „vorbăreți” clienți au fost cei de la Orange, care vorbesc în mediul 309 minute pe lună, fiind urmați de cei de la Unite cu 286 de minute.

Trendul negativ de pe piața serviciilor de telefonie mobilă se datorează alternativelor de comunicare mai ieftine (sau gratuite) pentru care optează moldovenii – Skype, Viber, WhatsApp, Telegram, Messenger etc.

Exit mobile version