Home

Audi lansează primul concurent serios pentru Tesla: Modelul e-tron

audi-e-tron

Pa-pa motoare pe benzină și motorină! Trendul va deveni foarte puternic mai ales după ce în această competiție intră serios și cel mai mare producător german de automobile – Volkswagen Grup. Concernul lansează azi primul său Audi cu motor 100% electric. Modelul va purta denumirea e-tron, va fi un SUV, iar marele eveniment va avea loc în San Francisco, SUA. 

Urmând informațiile publicate anterior de Electrek, Audi își va echipa mașina cu o baterie de 95 kWh, două motoare electrice care pot dezvolta o putere de 429 cai putere (320kW), va dispune de opțiune încărcare rapidă până la 150 kW (prima mașină mai rapidă decât Tesla). Prețul electromobilului german va începe de la 80 000 de Euro în Germania și va dispune de o autonomie de cca 400 de km până la următoarea încărcare. Oricum, detaliile finale vor fi anunțate pe 17 septembrie, la prezentarea oficială a automobilului.

În comparație cu ceilalți producători, Audi este prima companie care își reclamează modelele electrice în SUA. Și o face în stil mare. Electrek scrie că această campanie este probabil cea mai scumpă făcută pentru un model electric.

Exit mobile version