Home

11 filme călduțe pentru un weekend de toamnă

Vara a trecut, iar unele producțiile cinematografice e posibil să fi trecut pe lângă tine din cauza temperaturile ridicate din termometru, a nisipului de pe plajă sau pur și simplu din cauza muncii de birou prea solicitante. Am adunat o listă de câteva pelicule cu super-eroi, efecte speciale, dar și aventuri, care au fost lansate în această vară și care e posibil să-ți fi scăpat din vizor. Dacă ești în căutarea unei producții cu care să te relaxezi, vezi ce am reușut să compilez mai jos. Filmele au fost aranjate după cele mai mari note primite pe IMDB.

1. Avengers: Infinity War / IMDB: 8.7

Un film care ar putea domina clasamentul anual al încasărilor. Războiul infinitului nu este o producţie lipsită de capcane. Una dintre ele, extrem de discutatul număr mare de personaje, ceea ce ar putea da filmului o atmosferă de defilare a celor mai populari supereroi Marvel. Al doilea, faptul că povestea este împărţită în două filme, punctul ei culminant având loc în sequelul aşteptat în mai 2019.

2. Mission: Impossible – Fallout / IMDB: 8.2

Tom Cruise revine în rolul carierei, cel al agentului secret gata să rezolve cele mai dificile situaţii atunci când CIA şi MI6 dau greş. În strânsă legătură cu filmul anterior al seriei, cea de-a şasea Misiune Imposibilă ni-i arată pe Hunt şi pe coechipierii săi Benji (Simon Pegg) şi Luther (Ving Rhames) înfruntând un pericol nuclear. Când aghiotanţii anarhistului Solomon Lane (Sean Harris) asamblează trei focoase nucleare şi ameninţă că le vor declanşa pentru a schimba ordinea mondială, numai Hunt le poate veni de hac. Piedicile, dar şi ajutorul, pot veni din toate direcţiile.

3. Incredibles 2 / IMDB: 8.1

Familia de supereroi iubită de toată lumea se întoarce cu o nouă aventură în „Incredibilii 2”. Numai că, de data aceasta, Helen (vocea lui Holly Hunter) e în centrul acţiunii, lăsându-l acasă pe Bob (vocea lui Craig T. Nelson) pentru a încerca să se descurce împreună cu Violet (vocea lui Sarah Vowell) şi Dash (vocea lui Huck Milner). Adaptarea e grea pentru toată lumea şi devine cu atât mai grea cu cât nimeni din familie nu ştie care sunt superputerile bebeluşului Jack-Jack. Dar atunci când un nou ticălos urzeşte un complot genial de periculos, familia de Incredibili şi Frozone (vocea lui Samuel L. Jackson) trebuie să găsească o cale de a lucra din nou împreună.

4. The Equalizer 2 / IMDB: 7.1

Dacă ai o problemă şi n-ai la cine să apelezi, te va ajuta Robert McCall – el este The Equalizer. McCall îi salvează pe cei agresaţi, exploataţi şi oprimaţi, pedepsindu-i pe cei vinovaţi, fără drept de apel. Dar atunci când cei din trecutul întunecat al lui McCall îi atacă pe cei apropiaţi lui, el va avea nevoie de toate abilităţile pentru a învinge.

5. Sicario: Day of the Soldado / IMDB: 7.3

Josh Brolin interpretează un agent federal implicat în ofensiva împotriva traficului de droguri. Pentru a submina eficienţa cartelurilor atotputernice, eroul apelează la Alejandro (Benicio del Toro), un bărbat a cărui întreagă familie a fost executată de şeful unui cartel. Răpirea fiicei traficantului pare să echilibreze balanţa răzbunării, dar curând Alejandro îşi dă seama că fata ar putea fi oricând sacrificată în răfuiala dintre răufăcători şi autorităţi. Este momentul pentru o decizie care ar putea influenţa soarta bătăliei.

6. Adrift / IMDB: 6.7

Pelicula este inspirată din experiența adevărată trăită de un cuplu aventurier ale cărui întâlniri întâmplătoare îl conduce mai întâi către dragoste, apoi către aventura vieții. Navigatori împătimiți, cei doi îndrăgostiți, Tami Oldham și Richard Sharp, nu și-au imaginat nicio secundă că vor ajunge direct în mijlocul unuia dintre cele mai catastrofale uragane din istorie. După trecerea furtunei, Tami se trezește într-o barcă serios avariată, lângă partenerul ei grav rănit. Fără nicio cale de ajutor, tânăra trebuie să găsească puterea și hotărârea de a căuta soluții de salvare pentru ea și iubit.

7. Jurassic World: Fallen Kingdom / IMDB: 6.5

Au trecut trei ani de când parcul tematic și stațiunea de lux Jurassic World au fost distruse de dinozaurii care au scăpat din captivitate. Insula Nubar este acum abandonată de oameni, iar dinozaurii care au supraviețuit sunt acum pe cont propriu în junglă. Când vulcanul adormit de pe insulă dă semne de reactivare, Owen și Claire lansează o campanie pentru a salva dinozaurii care au mai rămas de la erupția iminentă a vulcanului. Cei doi ajung pe insulă cu misiunea de a salva dinozaurii, dar descoperă o conspirație care ar putea reîntoarce întreaga noastră planetă la o stare de lucruri extrem de periculoasă, și care nu a mai fost văzută din timpuri preistorice.

8. Ocean’s 8 / IMDB: 6.4

În centrul atenţiei este Debbie Ocean (Sandra Bullock), sora personajului interpretat de George Clooney în trilogie. Ei bine, Debbie tocmai a ispăşit o sentinţă de cinci ani şi iese din închisoare hotărâtă să dea lovitura: pune ochii pe un colier Cartier de 150 de milioane şi cât ai bate din palme pune laolaltă o echipă de hoțomance gata s-o ajute.

9. Loving Pablo / IMDB: 6.3

Viaţa celebrului Pablo Escobar este din nou explorată cu ajutorul a doi actori populari, soţii Javier Bardem şi Penelope Cruz. El interpretează personajul titular, în timp ce ea este jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul. O petrecere la ferma lui Escobar va prilejui prima sa întâlnire cu Virginia, iar tânăra se va trezi curând parte a unei poveşti de dragoste ce va ţine patru ani de zile, transformând-o într-o protagonistă a giganticelor eforturi americane de a-l captura pe traficant.

10. The Meg /  IMDB: 6.2

The Meg porneşte de la premisa unei staţii subacvatice de cercetare care deranjează cu zgomotul ei un monstru preistoric. Acesta porneşte într-o călătorie globală, provocând prăpăd şi nenumărate pierderi omeneşti, prin urmare cercetătorii staţiei pornesc într-o misiune de onoare: eliminarea giganticei creaturi.

11. Skyscraper / IMDB: 6.1

Supervedeta Dwayne Johnson se află în fruntea distribuției noii producții, în rolul fostului agent FBI și veteran de război. Will Sawyer, comandant al unității de negociatori pentru situații care implicau ostatici, este consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori. În cursul unei misiuni de consultanță în China, acesta se trezește implicat, fără voia lui, într-un incendiu catastrofal chiar în clădirea pe care fusese chemat să o inspecteze din punct de vedere a siguranței și securității. În scurt timp își dă seama că acest incendiu i se înscenase de către forțe necunoscute, așa că prioritatea lui acum este să afle cine și cu ce motiv îl voia mort.

Exit mobile version