Home

Cum să transferi ușor și ieftin bani în România

Vești bune pentru cei care fac transferuri peste hotare. Mai cu seamă vorbesc despre transferurile spre / din România. Cum ar fi să faci transferuri cu doar 10 Euro taxă? Se pare că acest serviciu va fi oferit de o bancă din Moldova.

Spre exemplu, ești un tânăr basarabean, proaspăt student la o facultate din România și ai nevoie urgent de o sumă de bani pentru ați achita cazarea sau pentru alte necesități personale. Îți rogi părinții din Moldova să te ajute, însă banii transferați cu ajutorul rutierelor sau autobuzelor din Chișinău poate dura și o zi. Să fim sinceri, procesul este unul anevoios pentru ambele părți, iar aici se mai adaugă și un comision care trebuie achitat șoferului de cursă pentru „serviciul” prestat.

Păi uite acum, poți economisi timpul tău și al celor dragi, dar și bani, cu ajutorul unui transfer cu un comision fix pentru transferurile efectuate din conturile deschise la Victoriabank către Banca Transilvania din România.

10 euro per tranzacție

În timp ce mai toate băncile percep pentru tranzacții comisioane mari care pot depăși ușor 15% din suma transferului, Victoriabank vine cu o alternativă rezonabilă – un comision de 10 EUR per tranzacție, indiferent de suma transferată. Sună bine, nu? Aici se mai adaugă și faptul că la executarea operațiunii nu se vor ma percepe plăți pentru alte comisioane nejustificate.

E bine să știi că pentru a beneficia de acest comision fix, atât plătitorul, cât și beneficiarul trebuie sa aibă un cont deschis la una din băncile participante. Spre exemplu, unul din membrii familiei la Victoriabank, iar tu la Banca Transilvania.

În plus, transferul devine mai rapid deoarece nu mai este necesară intermedierea unei bănci corespondente, iar banii ajung direct în contul beneficiarului, deschis la Banca Transilvania.

Excepție fac transferurile în USD

E bine să știi că transferurile sunt valabile dacă sunt făcute în EUR, RON, CHF și GBP. Excepție fac transferurile în USD, pentru care se percepe comision standard al băncii.

Aș recomanda această metodă nu doar pentru cei aflați la studii peste Prut, dar și celor care au nevoie sau deja fac transferuri bancare periodice în/din România cu persoane fizice sau juridice din Moldova și care optează pentru cea mai ieftină și rapidă opțiune.

La începutul acestui an, Banca Transilvania, alături de BERD, a devenit acționar majoritar la Victoriabank. Românii de la BT au anunțată că vor replica modelul de afaceri pe care îl au în România la Victoriabank. Aceștia au început cu reorganizarea activității pe liniile principale de business, Retail şi Corporate.

P.S. Acesta nu este un post plătit.

Exit mobile version