Home

Rușii, nemulțumiți după trainingul de $1 milion de la Moscova, susținut de Tony Robbins

Foto: Instagram / @tonyrobbins

Sute de oameni din Rusia și-au declarat nemulțumirea pe Internet, după ce au participat zilele trecute la un training susținut de Anthony Robbins. Cine nu a auzit de el, să știți că este (sau cel puțin se autointitulează numărul 1 al momentului)  un antrenor motivațional, instructor financiar personal și autor de cărți pentru dezvoltare personală. La seminarul din 1 septembrie au participat peste 26 000 de persoane, evenimentul fiind organizat pe stadionul Olimpiiskii din Moscova. Grandiosul seminar, care s-a lăsat cu ceva scandal, a fost organizat de școala de afaceri „Synergy”.

Potrivit unuia din organizatori, Grigory Avetov, audiența seminarului Robbins a fost formată în mare parte din antreprenori de succes, clasa creativă, vedete din media precum T. Kandelaki, A. Malakhov, X. Sobchak, Dibrov, dar și copiii mai multor miniștri și prim-miniștri străini.

Ce a mers prost?

În pofida faptului că prețul unui bilet a variat de la 30 mii la 500 de mii de ruble (de la 380 la 6 300 de euro), câteva sute de participanți au ținut să se plângă de proasta organizare a evenimentului pe rețelele de socializare:

  • Confuzie cu biletele. Chiar dacă unii au cumpărat bilete direct de la organizatori, locurile acestora erau ocupate de alte persoane, care aveau exact același locuri vândute. (Problema ar fi apărut pentru că o parte din bilete ar fi fost falsificate). Cei care au venit la eveniment cu invitații nu ar fi avut locuri în sală;
  • Cozi imense la intrare (la intrările pe stadion, iar ulterior la cele din sală);
  • Cozi la dispozitivele de traducere simultană. Acei participanți care nu cunoșteau engleza erau nevoiți să achite o sumă suplimentară pentru a intra în posesia unui astfel de dispozitiv, și asta chiar dacă la evenimente similare acestea se oferă gratuit participanților. Iar pentru că cererea era prea mare, unele nu aveau baterii. Deși erai nevoit să stai la coadă pentru a lua unul contra plată, participanții se pomeneau că nu le puteau utiliza. Pe o rază de 1 km de locul unde s-a desfășurat evenimentul, stocurile de baterii s-a epuizat în toate magazinele.

Vedeți aici spre exemplu cum arăta coada după aceste dispozitive și baterii:

Cât a costat avionul lui Tony Robbins?

Până acum, Tony Robbins nu a ținut niciun training în Rusia, iar pentru a realiza acest lucru, școala de afaceri „Synergy” a fost nevoită să cheltuiască 5 milioane de dolari. Această sumă include, inclusiv 500 mii dolari pentru închirierea locației, 2 milioane de dolari pentru publicitate în Rusia, țările CSI și Europa. În plus, organizatorii au fost amendați cu 100 mii dolari pentru faptul că a întârziat timp de trei zile plata a 1/3 din suma pentru avionul privat cu care a venit americanul la Moscova. Speakerul a fost „răsplătit” cu un milion de dolari ($200 000 pentru fiecare oră petrecută pe scenă).

De asemenea, Grigory Avetov a spus că taxa achitată lui Tony Robbins pentru seminarul de la Moscova este mai mare decât cea a lui Richard Branson, Mike Tyson, Nick Vuichich și Oliver Stone luate împreună.

Organizatorii evenimentului au fost acuzați că evenimentul a durat mai puțin decât s-a anunțat anterior.  Participanții au fost anunțați că evenimentul va dura de la 10.00 la 20.00, iar în realitate Tony a stat pe scena de la ora 13.00 până la 19.00. Într-un final, organizatorii au recunoscut dificultățile cu care s-a confrunt publicul și și-au cerut scuze. Acestea, se pare, nu i-au încălzit pe toți.

Organizatorii, dați în judecată

La câteva zile după eveniment, a devenit cunoscut faptul că una din participantele la seminar a dat în judecată școala de afaceri „Synergy”, solicitându-le drept despăgubire suma de 200 de mii de ruble (echivalentul a 2,500 de euro). În plângerea sa, participanta a subliniat că a cheltuit 55 de mii de ruble pentru bilet (aproximativ 700 de euro) și vrea să-i fie restituiții banii, dar mai vrea să primească alte 150 de mii de ruble (aprox. 1800 de euro), sumă compensatorie pentru prejudiciile morale care i-au fost cauzat în cadrul seminarului.

Potrivit tinerei, unul dintre motivele pentru care a decis să-i acționeze în judecată pe cei de la „Synergy” a fost organizarea teribilă a evenimentului. Tânăra s-a plâns pe trei cozi uriașe pe care a trebuit să le „înfrunte”: una pentru înregistrare, alta pentru a ridica un dispozitiv de traducere simultană și cea de-a treia – pentru intrarea în sală. Dispozitivul pentru traducere simultană era nefuncțional și participanta a mai fost nevoită să cheltuiască alte 600 de ruble pe baterii.

Principala dezamăgire a reclamantei a fost însăși evoluția lui Robbins din scenă. Fata a subliniat că Synergy nu și-a îndeplinit obligațiile față de ea și ceilalți clienți și nu a oferit serviciul pentru care aceasta a plătit. În special aceasta a subliniat că, vizitatorii „nu au primit cunoștințe și nu s-a „încărcat” cu energie pozitivă” așa cum i s-a promis. Potrivit acesteia, organizatorul ar fi trebuit să avertizeze că seminarul Robbins nu are valoare ca eveniment educațional.

Ce spun moldovenii prezenți la Moscova?

La eveniment au fost și mai mulți conaționali din Moldova. Iată ce spun ei despre eveniment:

Organizarea evenimentului a fost o mare provocare pentru organizatori, pentru că e prima data când vin într-un singur loc 26.000 de oameni. Deci, au fost ceva ambuteiaje la înregistrare. Discursul speakerului a fost de nota 10. Conținutul discursului – în dependenta de nivelul de pregătire a celui care îl asculta. Biletul l-am primit cadou, dar as fi dat acești bani pentru el. Trainerii au două laturi: fie sunt supraevaluați, fie subevaluați. Cei care sunt supraevaluați – au lucrat foarte bine la PR. Dacă el (Tony Robbins) cere atâția bani, înseamnă că piața este gata să plătească sumele respective. Și piața este gata să plătească, dovada fiind faptul că este rezervat pentru următorii trei, patru ani. Alexandru Bordea, fondator și director Evenda.

„Senzații foarte neobișnuite. Fie am vizitat un training, fie un spectacol. (…) În general, Tony Robbins este mai mult despre tehnologia NLP. În cărțile sale și în maniera de a efectua instruirea, acest lucru este clar conturat.” Danil Balaban, șeful departament Rusnac-MoldAqua.

Exit mobile version