Home

Clădiri cu 30 de etaje în Chișinău. Unde ar trebui construite?

În curând am putea să ne simțim în capitala de pe Bâc exact ca în New York. Și asta pentru că, pe strada Dmitrie Cantemir 6, în imediata apropiere a centrului comercial Atrium ar urma să fie ridicați doi zgârie nori cum nu a mai văzut Chișinăul.

Potrivit proiectului, o companie care a fost fondată acum câteva luni, SRL Zen Group, intenționează să construiască aici două clădiri cu peste 30 de etaje. Potrivit proiectului, imobilele ar urma să găzduiască oficii, săli de conferințe, spații comerciale, distractive și de odihnă, alimentație publică, un cinematograf, un hotel, spații locative și o parcare auto subterană cu patru etaje.

Portofoliul constructorilor

Compania beneficiară a grandiosului proiect imobiliar, SRL Zen Group, a fost înregistrată la 19 martie 2018 și este condusă de doi cetățeni turci – Bulut Firat și Keles Selahattin. De proiectarea obiectului s-au ocupat cei de la Gorgona SRL – o companie din Chișinău care anterior s-a ocupat de conceptul de reconstrucție a hotelului Codru, a cinematografului Patria Centru, a centrului comercial Grand Hall și de elaborarea conceptul și designul pavilionului cu care Republica Moldova a participat la Expo Milano în 2015.

Unde ar trebui să fie centrul de business?

Dacă proiectul va fi implementat, clădirile vor fi cele mai înalte din Capitală. Voi ce părere aveți prieteni, își au loc asemenea construcții în zona respectivă sau ar trebuie să fie ridicate în altă parte? Dacă da, păi atunci unde?

Apropo, în Chișinău sunt puțin peste 20 de clădiri care au peste 16 etaje.

Așa arată planul urbanistic propus spre dezbateri de către autorități:

Exit mobile version