Home

10 companii gigant care nu mai cer diploma de studii universitare la angajare

diploma universitara

www.susqu.edu

„Fă ce vrei, dar diplomă trebuie să ai!” Cunoașteți această frază? Sunt sigur că da. Uite că lucrurile s-ar putea schimba dramatic în următorii 20 de ani. Economia mondială se transformă atât de mult, încât aceasta să devină „mai prietenoasă” pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit unui articol publicat de CNBC, site-ul de job-uri Glassdoor a compilat o listă cu 15 angajatori de top, care au spus că nu mai cer aplicanților să aibă studii superioare. Printre aceste firme se numără și giganții americani precum Google și Apple.

În 2017, vice-președintele IBM pe departamentul talente, Joanna Daley, a declarat că aproximativ 15% din angajații companiei americane din SUA nu au studii universitare de 4 ani. Ea a spus că, în loc să se uite exclusiv la candidații care au mers la facultate, IBM analizează acum candidații care au experiență practică prin intermediul unei tabere de coding sau a unei clase profesional-vocaționale legate de această industrie.

Mai jos o să găsiți lista a 10 companii americane, unde ai șansa să te angajezi chiar și dacă nu ai o diplomă universitară. În acest context, e cazul să ne punem întrebări despre viitorul studiilor și ce învață copiii la școală.

Mă interesează părerea voastră la acest subiect și aștept comentariile la rubrica de subsol.



TOP 10 companii unde nu se mai cere obligatoriu diploma universitară:

  1. Google
  2. Ernst & Young
  3. Whole Foods
  4. Publix
  5. Apple
  6. Starbucks
  7. Nordstrom
  8. Home Depot
  9. IBM
  10. Bank of America
Exit mobile version