Home

Administratorii grupurilor de Facebook vor putea introduce o taxă lunară pentru membri

facebook taxă lunară

După ce a investit în funcționalități suplimentare pentru administratorii de grupuri, Facebook se pregătește să le ofere acestora și opțiunea de a introduce abonamente cu plată.

Câțiva administratori au deja în test această opțiune și, cel mai probabil, în următoarea perioadă funcția va fi lansată global. Astfel, administratorii grupurilor de pe Facebook vor putea introduce abonamente lunare pentru acces la conținut exclusiv.

Prețul abonamentului?

Potrivit wersm.com, suma poate varia de la $4.99 până la $29.99 pe lună. Desigur, vestea este una bună pentru creatorii de conținut și persoanele care investesc în grupuri și dezvoltarea comunității din jurul lor. Însă, așa cum menționează sursa – Facebook își va lua partea leului. În primul an de abonament, rețeaua lui Zuckerberg intenționează să păstreze 30% din suma abonamentului pentru 1 an, iar ulterior câte 15%. Restul banilor vor rămâne la administratorul grupului.

Managerul departamentului Grupuri la Facebook, Alex Deve, declară că  scopul acestei funcții noi nu este pentru “a face bani”, dar pentru ca administratorii să poată investi mai mult în comunitățile lor. Deve spune că, în rezultat, speră că va crește calitatea conținutului creat pentru grupuri.

Ați fi gata să plătiți vreo 5 dolari pe lună pentru a fi membri anumitor grupuri?



Exit mobile version